• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Jong Achilles maatje te groot voor ONA '53

WAGENINGEN Voor ONA '53 is het bekeravontuur ten einde. De ploeg van trainer John van Dijk sneuvelde in eigen huis tegen het bezoekende Jong Achilles '29, uitkomend in de Hoofdklasse B. De Groesbekers heersten van de eerste tot de laatste minuut en was voor ONA '53 duidelijk een maatje te groot. Na een ruststand van 0-4 werd het uiteindelijk 1-7. Voor trainer van Dijk eindigde het duel al na ruim 20 minuten spelen. De ongelukkige oefenmeester kreeg een wegspringende bal vol in zijn gezicht. Na te zijn behandeld door de medische staf van zijn club, vertrok hij met een gezwollen neus en kaak en verschijnselen van een hersenschudding huiswaarts.

 

Dick Martens

 

Jong Achilles liet vanaf de aftrap duidelijk merken waarvoor het naar Wageningen was gekomen: Snel scoren en vervolgens 'op tempo' die score verder uitbreiden. Het scenario werd vervolgens perfect uitgevoerd. De Hoofdklasser stond al binnen tien minuten met 2-0 voor, maar verzuimde vervolgens om de trekker wat genadelozer over te halen. Het feit dat er nogal wat kansen werden gemist, maar zeker ook omdat ONA-doelman Ivo Jans wel de vorm had die nodig was om Jong Achilles '29 nog wel de nodige partij te kunnen bieden. Toch kon ook hij niet voorkomen dat het nog voor rust 0-3 werd.

 

 

KANS Hoewel de thuisclub na rust wel wat beter voor de dag kwam, spelde het duel zich toch ook nu weer voornamelijk in- men rond het 'Wageningse strafschopgebied' af. Via een benutte strafschop werd het al snel 0-4. Maar vervolgens was er toch nog even een lichtpuntje. De eerste de beste echte ONA-kans betekende ook direct een doelpunt. De snelle Vincent van Ledden anticipeerde prima op een pass van Ewoud Bakker, om vervolgens de Achilles-doelman te passeren (1-4). Verder lieten de gasten het echter niet komen. Er werd in de slotfase nog even gas gegeven. Dat was voldoende om de eindstand uiteindelijk op 1-7 te bepalen. Voor de Groesbekers waren Dadier Casal (3), Bart Schiks, Sead Begic en Alper Yaldiz trefzeker, terwijl ONA-verdediger Mitchel Valkhof zijn eigen doelman passeerde.

 

 

GEEN SCHANDE ,,Achilles was duidelijk een maatje te groot voor ons", was ook de conclusie van assistent-trainer Johan Meeuwisz. ,,Natuurlijk hoop je stiekem op een stuntje, maar dat zat er vandaag echt niet in. Natuurlijk is verliezen van een Hoofdklasser geen schande, maar ik vond wel dat we toch wel wat meer weerstand hadden moeten bieden."