• Annemiek van Vleuten
  • Annemiek van Vleuten

Jarige Annemiek van Vleuten ook op mountainbike een klasse apart

WAGENINGEN Annemiek van Vleuten blijft vriend en vijand verbazen. Na haar zo succesvolle wegseizoen, dat ze zo glorieus afsloot met de wereldtitel tijdrijden in het Noorse Bergen en de nummer één positie op de wereldranglijst nam ze weliswaar wat gas terug, maar de fiets verdween allerminst in de schuur.

 

Dick Martens

 

EREZILVER Ze verruilde de wegfiets voor de baanfiets om zich te gaan voorbereiden op het Europees Kampioenschap in Berlijn waar ze op de individuele tijdrit een gooi wil gaan doen naar de titel. ,,Ook wil ik de eerste wereldbeker in Polen gaan rijden. Het is mooi dat ik mijn goede WK vorm nog even kan doortrekken naar deze twee evenementen. Na Polen ga ik met mijn trainers evalueren of ik de WK in Apeldoorn (eind februari en begin maart) als doel ga stellen in 2018", liet ze in een eerder stadium al weten. Vervolgens stond ze ook al aan de start bij een veldrit in Gieten en onderging ze 'tussendoor' nog een mooie huldiging, in het bijzijn van veel vrienden en familie, op het Wagenings stadhuis, waar ze door burgemeester het Wagenings Erezilver kreeg omgehangen.

 

OVERMACHT En vandaag (zondag), notabene op haar 35e verjaardag stapte ze op weer een ander vervoermiddel, namelijk op de mountainbike. Daar nam ze deel aan de Bart Brentjens Challenge, waarbij opnieuw een titel op het spel stond, namelijk de Nederlandse Mountainbiketitel op het onderdeel Marathon. Ook hier toonde de Wageningse weer een klasse apart te zijn en won ze ook die titel met overmacht. Bemodderd maar tevreden passeerde ze als eerste de finish, om even later het zoveelste overwinningstricot te mogen aantrekken.

[