• Jan Oosterhuis debuteerde als Duno-trainer met een bekerzege op Longa '30. Het werd in Lichtenvoorde 2-0 voor de ploeg uit Doorwerth.

    Foto: Duno

Jan Oosterhuis debuteert bij Duno met belangrijke bekerzege

DOORWERTH Duno heeft twee dagen na het ontslag van trainer Lodewijk de Kruif de achtste finales van de beker bereikt. In Lichtenvoorde was Duno met 0-2 te sterk voor eersteklasser Longa'30. De debuterende trainer Jan Oosterhuis zag invaller Nick de Bondt en uitblinker Anass Aamri in het laatste kwartier de doelpunten maken. Door de overwinning is Duno nog twee bekerzeges verwijderd van een plek in de voorronde van het landelijke KNVB-toernooi.

RENTREE Na een paar rumoerige dagen moest Duno op woensdagavond in de Achterhoek afrekenen met Longa'30 om zo het tegenvallende seizoen via de bekercompetitie glans te geven. In vergelijking met de verloren competitiewedstrijd van zaterdag in Assen tegen ACV had trainer Oosterhuis de basisformatie op twee plaatsen gewijzigd. Ryan Bouwmeester was geblesseerd, aanwinst Nick de Bondt gepasseerd waardoor Shapoul Ali en Anass Aamri hun rentree in de basiself maakten. In de eerste helft was Duno het eerste half uur de bovenliggende partij en waren er via Roy Talsma, Shapoul Ali, Christian Gandu en Anass Aamri kansen op de openingstreffer, aan het einde van de eerste helft werd Longa'30 ook via spelhervattingen dreigend. In de tweede helft verzuimde Duno lange tijd op voorsprong te komen, maar gaf het aanwezige kwaliteitsverschil uiteindelijk toch de doorslag. Na twee grote kansen voor Roy Talsma brak invaller Nick de Bondt uiteindelijk tien minuten voor tijd de wedstrijd open met een bekeken schot van net buiten de zestien meter. Niet veel later besliste de bij vlagen weergaloze Aamri de wedstrijd door na een fraaie aanname de bal over de doelman van de thuisploeg te lobben: 0-2.

VIJFDE RONDE Donderdagavond wordt bekend tegen wie Duno in de vijfde ronde van de districtsbeker moet spelen. In Beneden-Leeuwen treffen eersteklasser Leones en derdeklasser ESA elkaar. De winnaar van dit duel speelt waarschijnlijk op woensdag 6 maart op het terrein van WVV Wageningen tegen Duno.