• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Jan Janssen Classic is nog altijd een heerlijke klassieker

WAGENINGEN De Jan Janssen Classic (JJC) is een toertocht in de wijde, gevarieerde omgeving van startplaats Wageningen. Dat de JJC zich heeft ontwikkeld tot een echte klassieker, die dit jaar op zaterdag 22 juni, alweer voor de 34e keer op de kalender staat, is te danken aan de prachtige routes en het pittige, uitdagende karakter, qua afstand en hoogtemeters. Iedere deelnemer kan een route en afstand kiezen die het beste past bij de persoonlijke voorkeuren.

DRIE LUSSEN De routes (70, 110, 125, 150, 175 en 200 km) van de Jan Janssen Classic worden samengesteld uit drie lussen. De centrale lus voert de renners over de stuwwal bij Oosterbeek en langs de oevers van de Rijn tussen Wageningen en Arnhem. De westelijke lus gaat vanuit Wageningen over de Grebbeberg naar de Utrechtse Heuvelrug tot en met de Amerongse Berg. De oostelijke lus gaat in (noord)oostelijke richting tot – afhankelijk van de gekozen afstand – Beekbergen en Dieren. Hoogtepunt van deze lus zijn de beklimmingen van de Posbank bij Rheden.

MTB De Hel van Ede-Wageningen is zeer populair bij MTB'ers (dit jaar de 10e editie). Het is een van weinige MTB-tochten die in de zomerperiode wordt gereden. De routes (60 en 100 km) voeren de renners door een prachtig, afwisselend terrein met bos-, heide-, landbouw- en parklandschappen tussen Wageningen, Ede, Wolfheze, Schaarsbergen/Arnhem en Renkum. Bijzonder in de 100 km route is de pauzeplaats bij het Mountainbike Museum in Schaarsbergen.

INFORMATIE Voor deelnemers en bezoekers is er op de campus ruim voldoende parkeerruimte, ook is er op de start-finish locatie (Sportcentrum De Bongerd, Wageningen Campus) een bewaakte fietsenstalling.

De organisatie is in handen van: Toerclub Wageningen '79 (www.tcw79.nl) en Wielervereniging Ede (www.wvede.nl).

Voor Inschrijven en gedetailleerde informatie: www.janjanssenclassic.nl . Op deze website komen ook de gpx-bestanden van de wegroutes tijdig beschikbaar.