• WVV Wageningen-trainer Mark van Wijk zag zijn ploeg in en tegen Valburg met 5-1 winnen. Grote man bij de Wageningers was invaller Brian Steensma, die maar liefst viermaal trefzeker was.

    Dick Martens

Invaller Brian Steensma bezorgt WVV Wageningen de zege

WAGENINGEN WVV Wageningen is de tweede competitiehelft uitstekend begonnen. De formatie van trainer Mark van Wijk versloeg SC Valburg met 1-5. Grote man aan de kant van Wageningen was invaller Brian Steensma die vier doelpunten maakte en een assist gaf.

GOUDEN WISSEL Op Sportpark 't Kasteel in Valburg vielen alle doelpunten in de tweede helft, al was het een wonder dat beide ploegen met een 0-0 tussenstand gingen rusten. SC Valburg had in de eerste helft driemaal de paal geraakt, terwijl Wageningen via Jeroen Vliege en Patrick Kneepkens dichtbij de openingstreffer was. In de tweede helft had Wageningen de wind in de rug en bracht trainer Van Wijk met Brian Steensma een gouden wissel. De snelle aanvaller speelt normaal in het tweede elftal en had vorige week bij de bekerzege van zijn elftal zijn topvorm getoond. Steensma was direct verantwoordelijk voor de eerste twee doelpunten, waarbij doelman Roy Rijsemus de assist voor de tweede goal verzorgde. Na een geweldige redding van diezelfde Rijsemus kwam Valburg toch terug tot 1-2 en werd het weer spannend. Met een schitterende lob met buitenkant voet besliste Steensma de wedstrijd, waarna Ruben van Bart koppend de vierde treffer scoorde. Uiteindelijk bepaalde matchwinner Steensma met zijn vierde treffer de eindstand op een wat geflatteerde 1-5 voor de bezoekers uit Wageningen.

BESLISSEND Trainer Mark van Wijk: ,,Wij hebben 2018 afgesloten met drie nederlagen en waren vandaag ook niet op oorlogssterkte, daarom is deze zege heerlijk. Al was het geen geweldige wedstrijd. In de tweede helft hadden wij de wind mee en waren we de bovenliggende partij en vermoedelijk ook wat fitter. Na de tegentreffer werd het weer even spannend, de derde goal van Brian Steensma was beslissend. Daarna was de wedstrijd beslist en liepen we uit naar de wat geflatteerde 1-5. Schitterend voor Brian en heel mooi voor de groep."

Zaterdag ontvangt Wageningen laagvlieger EMM Randwijk.