• Dick Martens

Imme van der Hoek met Nederlandse zaalhockeyselectie naar EK en WK

RENKUM De Renkumse hockeyster Imme van der Hoek, die momenteel de kleuren verdedigt van HC Den Bosch is opgenomen in de definitieve selectie van Oranje Dames Zaal, die zich gaat opmaken voor het EK en WK. Bondscoach Marieke Dijkstra trainde de afgelopen weken met een grote trainingsgroep. Die werd inmiddels teruggebracht tot een groep van 16 speelsters, waaronder ook van der Hoek.

 

Dick Martens

 

De selectie bestaat hoofdzakelijk uit speelsters die op het veld uitkomen voor Jong Oranje. Door de extra zaaltraining met Oranje wil de hockeybond voor de speelsters de overstap naar het grote Oranje vergemakkelijken. De Oranje Dames verdedigen van 19 tot 21 januari op het Europees Kampioenschap, dat in Praag wordt gehouden, hun Europese titel. Van 7 tot 11 februari nemen de dames deel aan het WK in Berlijn. Nederland is in Poule A ingedeeld met Wit-Rusland, Polen en Zwitserland. Deze landen treft Oranje ook in de poulefase van het WK.

 

EERSTE KEER Voor Van der Hoek, inmiddels bezig aan heer tweede seizoen bij landskampioen Den Bosch, is het de eerste keer dat zij tot de trainingsgroep van de Oranje Dames Zaal hoort. Ze heeft in haar loopbaan nog maar een handjevol wedstrijden in de Hoofdklasse Zaal gespeeld, maar gaat toch maar mooi naar het EK en het WK. Toen Dijkstra tijdens een training van Jong Oranje de speelsters uitnodigde voor de groep van Oranje Dames Zaal, antwoordde ze volmondig ja.

 

PROFIJT In een reactie liet ze op Hockey.nl weten: ,,Ik heb eerst met Lieke Hulsen, Ireen van den Assem en Frédérique Matla overlegd. Zij hebben veel ervaring in de zaal en zeiden dat ik het moest doen. Volgens hen zou ik er veel van leren. Daarvan kan ik nu zeggen dat het inderdaad klopt, want ik moet eerlijk toegeven dat het voor mij in het begin behoorlijk aanpoten was. Het is intensief. Maar in deze paar weken heb ik nu al zoveel geleerd. Daarvan heb ik straks op het veld alleen maar profijt van." Als speelster van Jong Oranje trainde de Renkumse voorafgaand aan de Hockey World League in Nieuw-Zeeland inmiddels al eens met het grote Oranje mee.