• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Historische en luidbejubelde bekertriomf Duno

DOORWERTH Duno heeft het turbulente seizoen 2018-2019 afgesloten met een echte prijs. De ploeg van de vertrekkend interim-trainer Jan Oosterhuis won op Sportpark Tijenraan in Raalte met 2-0 van thuisploeg Rohda Raalte en kon vervolgens uit handen van KNVB-ambassadeur Joop ven der Kolk voor het eerst in de historie van de Doorwerthse club de districtsbeker Oost in ontvangst nemen. Nadat de beide aanvoerders Renzo van Duren en 'good-old' Purrel Fränkel 'de Cup' de lucht in tilden brak er een mooi 'Duno-feest' los, eerst op het veld, daarna in de kleedkamer, maar zeker ook in de sfeervolle Rohda-kantine, om nog even 'afgeblust' te worden in de spelersbus.

Dick Martens

Duno begon met, onder andere doelman Stefan Reynders, Anass Aamri en Giovanni van Scharrenburg in de basisformatie, aan de door ruim 1000 toeschouwers bezochte finale. De eerste kans was al na drie minuten, maar de venijnige schuiver van vleugelaanvaller Christian Gandu, maar Rohda-doelman Ruben Tepperik redde fraai. Vervolgens schreeuwde 'heel Raalte' om een strafschop na een forse ingreep van Purrel Fränkel, maar scheidsrechter Besselsen gaf geen krimp, maar wees even later wel naar de middenstip, nadat Ted Heijckmann de ploeg uit Doorwerth met een fraai diagonaal schot aan de leiding had gebracht (0-1).

PRIMA BEGIN ,,Na die voorsprong speelden we ruim een half uur prima", analyseerde trainer Oosterhuis zijn laatste wedstrijd in dienst van Duno. ,,We deden precies wat we moesten doen. We waren 'gezond agressief', via de zijkanten. Zij hadden daar moeite mee, vooral met onze snelle lopende mensen. Dat was zeker de basis voor de 2-0 voorsprong bij rust." Zoals Oosterhuis al memoreerde kon de Rohda-defensie maar moeilijk grip krijgen op vooral Aamri en Gandu. Het was dan ook niet verrassend dat Gandu, via een Rohda-been na ruim een half uur spelen de 0-2 liet aantekenen.

FOUTLOOS In de slotfase van de eerste helft werd de thuisclub wel wat gevaarlijker, maar meer dan een paar afstandsschoten, die vrij simpel door Reynders werden gepareerd, kwam het niet. ,,Het werd van onze kant wat minder", vervolgt Oosterhuis. ,,Daar ben ik in de rust wel even op teruggekomen en de groep de vraag gesteld 'wat moet je nu doen tegen een ploeg die het liefst één tegen één duels wil en op het randje speelt'. Dan moet je de bal het werk laten doen, dus uit die duels blijven. En ook niet schromen om die wedstrijd op slot te gooien. Het is geen oefenpotje, zakelijk zijn en die 3-0 maken." Hoewel de 3-0 er na rust niet meer in zat en het voetbal wel minder was en Rohda aanmerkelijk beter speelde dan voor rust, kwam de voorsprong niet echt meer in gevaar, al was daar de rol van Reynders ook niet onbelangrijk in. De doelman speelde soeverein, zeker en foutloos.

TOETJE Oosterhuis bracht, in de loop van het tweede bedrijf nog wel Nick de Bondt, voor de moegestreden doelpuntenmaker Heijckmann binnen de lijnen en later ook Dominique Kivuvu (voor Roy Talsma) en Kevin Sissing (voor Aamri). Zij zorgden weer voor wat meer stabiliteit, waardoor 'de Rohda-storm' ook weer luwde. Het wachten was op het beslissende laatste fluitsignaal. Dat kwam er na ruim 93 minuten spelen, waarna het feestje, met de in grote getale meegereisde supporters, kon losbarsten en kon ook Oosterhuis, ven buiten het feestgedruis, terugkijken op toch nog een mooie afsluiting van het seizoen. ,,Na de handhaving in de Hoofdklasse, werd er al gezegd, dat de doelstelling was bereikt, maar dat vond ik nog niet. Ook dit toetje hoorde daarbij. Nu pak je toch een mooie prijs. En dat kunnen toch niet veel spelers zeggen. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. Het kan zo maar zijn, dat je die kans nooit meer krijgt in je voetbalcarrière. En die prijs is nu dan toch maar mooi binnen."

SPRINGEN VOOR PURREL Een kans om als speler een dergelijke prijs te pakken, zal de 42-jarige Purrel Fränkel waarschijnlijk niet meer pakken. Hij blijft Duno wel trouw, maar zal dat gaan doen als assistent-trainer. ,,Maar als de nood aan de man mocht zijn, ja dan stap ik zo het veld weer in, maar nu eerst genieten van deze fraaie zege." En dat de goedlachse verdediger nog lang niet versleten is, bewees hij even later in de sfeervolle Rohda-kantine. ,,Het is Purrel Fränkel-time", schalde de overgelukkige Duno-voorzitter Richard Vacquier Droop boven de disco-dreunen uit. ,,We gaan springen voor Purrel", sloot de DJ zich daarbij aan. Dat liet de selectie zich geen tweede keer zeggen. Wat volgde was een mooie blauwe deinende massa. De opmaat voor een mooi feestje, met een vervolg in de spelersbus, die vanavond zal worden afgesloten met een barbecue. Zo komt er een einde aan een seizoen, dat als turbulent, maar zeker ook historisch de boeken in zal gaan.

Bron video: Dick Martens