• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Het kleurde weer even Groen Wit op de Wageningse Berg

WAGENINGEN  'De Wageningse Berg', die woorden hebben voor veel voetballiefhebbers nog altijd een magische klank. Als de ogen worden gesloten en er wordt teruggedacht naar de successen, het verdriet, maar vooral naar die groen wit gestreepte shirts, zal dat bij menig voetballiefhebber weer kippenvel bezorgen. Maar FC Wageningen is niet meer, maar het prachtige veld en de feeërieke omgeving, met lichtmasten, tribunes en de zo karakteristieke watertoren zijn er nog altijd wel. En de bal rolt er sporadisch ook nog steeds. Clubs die ter voorbereiding 'De Berg' uitkiezen, maar wedstrijden, laat staan competitiewedstrijden worden er al lang niet meer gespeeld. Tot zaterdagmiddag. Toen betraden het tweede elftal van WVV Wageningen en Blauw Geel '55 de grasmat, om op die manier hun competitie op een bijzondere wijze af te sluiten.

Dick Martens

'De Berg' trok toch weer aardig wat toeschouwers. Velen namen de gelegenheid te baat om en dat ook nog eens onder stralende omstandigheden, om weer voetballers actief te kunnen zien op het veld dat zij misschien jaren geleden voor het laatst bezochten. Terwijl de voetballers hun warming up verzorgden werden er foto's gemaakt van tribunes, kantine, scorebord en de lichtmasten. Er was zelfs Internationale belangstelling. Uit Duitsland waren een groep zogenaamde 'Groundhoppers' (een groundhopper bezoekt zoveel mogelijk stadions in binnen- en buitenland. Voor de een moet dit absoluut met een wedstrijd, de ander telt lege stadions ook mee).

BIJZONDER Voor WVV Wageningen 2 en hun Edese opponenten werd het gewoon een mooie en vooral bijzonder einde van de competitie. Meer dan de eer was er niet meer te behalen voor beide teams. Toch wilden beiden dit 'historische duel' zeker wel winnen. Na een 0-1 ruststand, trokken de Edenaren uiteindelijk aan het langste eind. WVV Wageningen kwam door een doelpunt van Alex Baldwin nog wel langszij, maar vlak voor tijd werd Wageningen doelman Demi van den Hurk voor de tweede keer geklopt, door een schitterende 'Edese lob'. Daarmee kwam er een fraai einde aan een bijzondere voetbalmiddag, waar het groen en wit weer even zichtbaar was op de Wageningse Berg.