• Dick Martens
  • Foto: Vitesse

Henk Fraser gepresenteerd als nieuwe trainer Vitesse

ARNHEM Het gerucht dat ADO-trainer Hen Fraser de overstap zou gaan maken naar Vitesse zoemde al enige tijd rond, maar officieel was er nog geen contract getekend. Maar dat is nu inmiddels ook gebeurd. Maandagmiddag kon de club naar buiten brengen dat Fraser met ingang van komend seizoen voor twee jaar de trainer van de ambitieuze Arnhemse eredivisionist zal zijn. ,,Ik ben erg blij dat ik hoofdtrainer van Vitesse ben. Dat we een contract hebben getekend voor twee seizoenen geeft een goed gevoel."

 

Dick Martens

 

,,Iedereen wil graag werken bij een club met deze faciliteiten en potentie", gaat Fraser (49) verder, terwijl hij uitkijkt over de velden van Papendal. ,,Ik heb nu al zin in de eerste training. De komende weken ga ik gebruiken om hier straks goed voorbereid op het veld op te staan." De nieuwe trainer heeft hoge verwachtingen van zijn Arnhemse dienstverband. ,,Ik leg mijzelf altijd een hoge druk op en bij Vitesse zal dat niet anders zijn. Ik wil minimaal de play-offs halen. In de top vijf eindigen en natuurlijk verwachten de supporters ook dat we ons kwalificeren voor Europees voetbal."

 

 

TROTS Uit Frasers woorden spreekt de gretigheid om aan de slag te kunnen gaan bij Vitesse. ,,Ik ben erg trots om hier bij deze mooie club te kunnen gaan werken. Veel jongens ken ik weliswaar nog niet, maar ik ben gretig, wil ze zo snel mogelijk leren kennen. Vitesse is een andere club dan ADO, met meer ambities en verwachtingen. Maar dat is juist ook wat ik zoek. Ik heb een tweejarig contract getekend. Daar spreekt vertrouwen uit. Wat dat betreft ben ik heel blij en tevreden. En als je kijkt naar de faciliteiten, dan zou iedereen hier wel willen werken, toch? En niet op de laatste plaats, ik heb de opleiding gehad bij clubs als Feyenoord en PSV en daar was je gewend te kijken naar het spel in balbezit, maar ik heb natuurlijk ook een aantal jaren bij een club als ADO gezeten, waar ik het uitstekend naar mijn zin heb gehad, maar daar moet je vooral kijken naar hoe je in de eredivisie moet blijven. Dus ik hunker wel naar een ploeg die vooral heeft laten zien dat ze in balbezit uitstekend uit de voeten kunnen. Dat allemaal bij elkaar, hoop je daarin een bijdrage te kunnen leveren."

 

 

UITDAGING Fraser ziet het dan ook als een mooie stap in zijn carrière. ,,Ik wil ADO absoluut niet tekort doen. Heb daar verschrikkelijk veel aan te danken, maar ik denk dat eenieder in het voetbalwereldje in Nederland, maar ook in het buitenland beseft dat het voor mij als trainer weer een andere, grotere en nieuwe uitdaging is." Ook bij Vitesse is n=men blij met de nieuwe trainer. ,, De directie heeft samen met de Raad van Commissarissen en de grootaandeelhouder de afgelopen weken zorgvuldig de tijd genomen om tot een juiste beslissing te komen", aldus Technisch Directeur Mo Allach. ,,Henk Fraser is een krachtig persoon en hij is een herkenbare persoonlijkheid in het Nederlands voetbal. We zijn blij dat hij naar Arnhem komt en hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking."

 

Fraser staat zondag 26 juni voor het eerst als trainer van Vitesse op het veld. Om 12.00 uur staat de eerste training van seizoen 2016|2017 op Papendal gepland. Uiteraard is iedereen van harte welkom. De toegang is gratis en op deze middag wordt ook het nieuwe thuisshirt gepresenteerd.