• In Wageningen wist GVC nog van EMM te winnen (foto), maar in Randwijk ging de ploeg van Riza Bican met 2-1 onderuit.

    Dick Martens

GVC verliest ook van EMM Randwijk

WAGENINGEN GVC heeft de dramatische reeks na de winterstop een passend vervolg gegeven. In Randwijk verloor de Wageningse studentenformatie na een valse start met 2-1 van laagvlieger EMM. Het was de vierde achtereenvolgende nederlaag  voor de voormalige koploper uit Wageningen.

KANSEN Op Sportpark De Haar in Randwijk begon GVC slecht aan het duel tegen EMM, dat dit seizoen slechts eenmaal eerder gewonnen had. De thuisploeg zocht snel de diepte en maakte gebruik van het gebrek aan snelheid in de verdediging van GVC waardoor het na twintig minuten al 2-0 was. Na wat omzettingen bij GVC kantelde de wedstrijd en was het wachten op de aansluitingstreffer. Deze viel tien minuten na rust via de Amerikaanse rechtsback Rex Steward, die niet veel later geblesseerd uitviel. In het laatste half uur kreeg GVC nog legio kansen, maar de verdiende gelijkmaker viel niet.

VERTROUWEN Trainer Riza Bican: ,,We hadden deze week lekker getraind en gingen toch vol vertrouwen naar Randwijk. Thuis hadden we met 6-0 van EMM gewonnen, al scoorde Jurrian Veldhuizen toen vijfmaal en was hij vandaag vanwege een blessure afwezig. Door persoonlijke fouten komen we snel achter en daarna hebben we zoveel kansen gekregen dat we eigenlijk met 2-5 of 2-6 hadden moeten winnen. Gelukkig komen er een paar spelers terug van blessures, zodat we in het restant van de competitie de negatieve reeks kunnen kantelen".

Na een vrij weekend hervat GVC op 6 april de competitie met een thuiswedstrijd tegen Wodanseck.