• Het bekeravontuur van GVC eindigde woensdagavond in Winssen. Daar verloor de ploeg van trainer Reza Bican (op archieffoto) met 2-1 van RODA '28.

    Dick Martens

GVC uitgeschakeld in bekertoernooi

WAGENINGEN Het bekeravontuur van GVC is woensdagavond in Winssen geëindigd. RODA'28 was met 2-1 te sterk voor de Wageningse studentenformatie van de succesvolle nieuwe trainer Riza Bican.

Voor GVC was de bekerwedstrijd een bonus, de Wageningse studentenclub overleefde voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de poulefase van de beker en kent ook in de competitie met vijf overwinningen in de eerste zes duels een geweldige start. Opponent RODA'28 is een zondagclub uit Winssen die twee seizoenen achterelkaar wist te promoveren en nu verdienstelijk in de derde klasse debuteert met een plek in de middenmoot.

KANTELEN Op Sportpark de Boshof in Winssen kon GVC niet op oorlogssterkte aan de wedstrijd beginnen, trainer Riza Bican moest het zonder de basisspelers Narcis Ferrer, Rijk Dersjant, Jort Altenburg en de makkelijk scorende Bardeo Matteo doen.  In de eerste helft was de thuisploeg duidelijk sterker en kwam het verdiend op een 2-0 voorsprong. GVC wist echter de wedstrijd te kantelen en kwam na rust via een doelpunt van Matthieu Moran terug in de wedstrijd. Jurrian Veldhuizen en Derek Meuwissen kregen enorme kansen op de verdiende gelijkmaker, maar kwamen niet verder dan de paal en de uitstekende doelman van RODA'28.

GOED GEVOEL Trainer Riza Bican: ,,Jammer dat we uitgeschakeld zijn, maar aan de tweede helft hou ik een heel goed gevoel over. In de eerste helft was het wennen aan het hogere niveau, RODA'28 heeft een goede ploeg met veel beweging zonder bal. Zij maken twee fraaie treffers en stonden terecht voor. In de rust hebben we het omgezet, zijn wat compacter gaan voetballen en toen waren wij veel beter. Wij kregen echt ontzettende kansen, ongelooflijk dat we niet met 2-4 of 2-5 hebben gewonnen".

Zaterdag staat voor GVC in Wageningen de topper op het programma tegen de ongeslagen koploper Veluwse Boys.