• WVV Wageningen verloor de stadsderby tegen GVC met 0-2. Voor de studentenformatie betekende de zege plaatsing voor de nacompetitie. Bij WVV Wageningen speelde Jeroen Vliege (op de voorgrond met zoon Jon) zijn laatste wedstrijd voor de groen-witten.

    Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

GVC naar nacompetitie na winst in derby met WVV Wageningen

WAGENINGEN Dankzij een 0-2 overwinning op stadgenoot WVV Wageningen heeft GVC zich geplaatst voor de nacompetitie. Halverwege stond GVC al op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van clubtopscorer Jurrian Veldhuizen en Jort Altenburg.

KNAPPE PRESTATIE Dankzij de derbyzege eindigt GVC op de vierde positie in de 4e klasse B, een uiterst knappe prestatie van de studentenclub. Sinds de herstart van het eerste elftal in 2014 was GVC niet hoger dan de negende plaats geëindigd. Omdat Veluwse Boys hun sportieve plicht vervulde door Ede/Victoria te verslaan, is de vierde plek ook voldoende voor een ticket in de nacompetitie. GVC speelt zaterdag in Nijmegen tegen Quick 1888 in de halve finale, bij winst volgt een week later de finale voor promotie naar de derde klasse.

AFSCHEID Voor het als achtste geëindigde Wageningen stond de derby in het teken van het afscheid van Jeroen Vliege. Na zestien seizoenen in het eerste van de Wageningse traditieclub stopt Vliege noodgedwongen vanwege een chronische knieblessure. Wageningen nam ook afscheid van trainer Mark van Wijk die de club na twee seizoenen verlaat en volgend jaar op zondag trainer is van VCA. Smet op de sportieve wedstrijd was de rode kaart die Brian Steensma een kwartier voor tijd wegens commentaar op de leiding kreeg.