• Dick Martens

Griepvirus kan DKOD ook niet van winst afhouden

RENKUM De ene week is de andere niet. Ook niet bij het korfbal en dus ook niet bij DKOD. De ploeg van het trainersduo Jaap Jochems en Peter van Ballegooijen speelde vorige week tegen koploper Kesteren uiterst matig en verloor. Niet alleen de wedstrijd, maar ook de aansluiting richting de top twee en de kans op promotie naar de tweede klasse. Maar een week later stonden de DKOD-gezichten weer 'op vrolijk en op hoopvol', want in en tegen Huizen werd er met maar liefst 14-22 gewonnen. En dat ondanks ook nog eens een griepvirus dat de selectie, in de aanloop naar het duel, meer dan dwars zat.

 

Dick Martens

 

,,Ja, dat was naast Huizen ons tweede struikelblok", aldus Jochems, samen met teamgenoten Rico Derksen en Roy Aarns 'slachtoffer' van het virus. ,,Roy kon helemaal niet spelen. Gelukkig Rico en ik wel. Hoewel het zwaar was is de voldoening na de overwinning dan des te groter. Al hou ik het nu nog maar even op een colaatje, want een lekker koud biertje wat gebruikelijk is na een overwinning, laat ik nu nog maar even achterwege."

 

SLIM SPELEN DKOD begon prima aan het duel. Scoorde ook regelmatig. ,,Daar zaten prima aanvallen, die over diverse schijven liepen, bij. Misschien was dat ook wel de oorzaak van de fysieke gesteldheid van Rico en mij. Dan moet je het niet van je loopvermogen hebben, maar moet je slimmer spelen en goed en gefaseerd met je krachten omgaan. Mede daardoor stonden we bij rust al voor (7-11)." Maar naast tactisch slim, was ook het schotpercentage bij de ploeg uit Renkum hoog. ,,En daar schortte het de laatste weken nogal eens aan. Dan is het juist nu belangrijk dat we dat kunnen handhaven. Gelukkig gebeurde dat na rust ook, hadden we ook veel rebound-kracht en speelden we ons geliefde spel, met veel lange aanvallen door het gehele vak. Dat gecombineerd met het juiste moment van afronden resulteerde uiteindelijk in de belangrijke 22-11 overwinning."

 

PRESSIE Door de winst loopt DKOD uit op Huizen medeconcurrent voor de promotieplaatsen en krijgt het de nummers een en twee in de 3e Klasse F, Kesteren en Tiel '92, al is de kloof respectievelijk drie en vier punten, weer wat in het vizier. Volgende week kan de ploeg bewijzen dat de zege op Huizen geen incident is geweest en de jacht op de koplopers verder inzetten. Dat moet dan in Doelum gebeuren waar hekkensluiter De Eemvogels op bezoek komt. Het duel begint om 19.30 uur. ,,Uit bij Eemvogels hadden we het voor rust lastig, maar maakten we na rust, toen we pressie gingen spelen, het verschil. Dat zal volgende week ook moeten gebeuren. En halen we dan weer een zo hoog schotpercentage als tegen Huizen, dan moeten de punten in Renkum blijven."

 

Doelpuntenmakers DKOD: Derk-Jan Hooijer en Gertilde Hooijer 5, Rico Derksen 4, Janneke Koehorst 3, Jaap Jochems 2 en Stefan Vorage 2, Kim van Breukelen 1.

 

Foto: Derk-Jan Hooijer (rechts op archieffoto) was tegen Huizen goed op schot. Het uitduel werd door DKOD uiteindelijk met 22-11 gewonnen.