• Dick Martens

Goede start Duno van Engelse week

DOORWERTH Duno heeft de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat DETO overtuigend met 4-1 gewonnen. Door de overwinning blijft Duno een grote kanshebber voor een plek in de nacompetitie. De eenvoudige driepunter was de gewenste start van Duno voor de komende Engelse week met drie wedstrijden binnen acht dagen. Woensdag wacht in Wageningen hoofdklasser Sparta Nijkerk in de kwartfinale van de districtsbeker en zaterdag komt koploper Berkum naar Doorwerth.

 

Binnen tien minuten kwam Duno in Doorwerth op voorsprong dankzij een fraai lobje van Roy Talsma. Nadat Shapoul Ali de paal raakte en een grote kans miste, was het Faisal Kaouass die de tweede Doorwerthse treffer wist te maken. In de tweede helft had Duno een duidelijk veldoverwicht tegen een voetballende en sportieve opponent met minder kwaliteit en was het wachten op de derde treffer. Die kwam echter pas nadat DETO via een benutte strafschop terugkwam tot 2-1. Uiteindelijk besliste Ryan Bouwmeester de wedstrijd vanaf ruim zestien meter en scoorde invaller Alexander Prent in blessuretijd het vierde en laatste doelpunt: 4-1.

 

Foto: Duno-trainer Lodewijk de Kruif (op archieffoto, tijdens het duel tegen Bennekom) zag zijn ploeg, in Doorwerth, overtuigend met 4-1 van DETO winnen