• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Berry de Reus

'Gemeentelijke' waardering voor Oosterbeekse kampioenen 

OOSTERBEEK De afgelopen weken kwam sportief Oosterbeek landelijk in het nieuws. Kampioenschappen en WK-kwalificatie 'kopten' de media. De Oosterbeekse broers Mads en Rens Teunissen van Manen stonden op het podium van Nationale mountainbike kampioenschappen en ook karter Frits Wernsen beklom het afgelopen jaar veelvuldig het huldigingspodium, wat hem zelfs een kwalificatie voor het wereldkampioenschap opleverde. Die prestaties bleven ook binnen het gemeentelijke college niet ongemerkt. En dat resulteerde weer in een uitnodiging van burgemeester Agnes Schaap en wethouder van sport Jasper Verstand om die successen op het gemeentehuis nog eens te gaan vieren.

 

Dick Martens

 

En zo betraden dinsdagmiddag de Oosterbeekse sporthelden de burgemeesterskamer. Rens (13) en Mads (9) werden ook nog vergezeld door hun trotse ouders Lonneke en Jeroen. Karter Wernsen (36) werd 'vergezeld' door zijn spiksplinternieuwe helm, die hij zichzelf cadeau had gedaan, om straks bij het WK in Portugal 'gelikt' en goed beschermd aan de start te staan.

 

 

HELDEN Burgemeester Schaap en wethouder Verstand begroetten 'hun helden' met een ferme handdruk en bewondering voor de prestaties en de outfits van de winnaars. Mads in zijn Rood-Wit-Blauwe kampioenstrui met daarop de blinkende overwinningsmedaille en Rens in zijn clubtenue en ook met medaille.  Frits Werner in pak, met een mooie Oranje stropdas, want hij gaat straks wel als 'Team NL' de WK-strijd aan. ,,Wij zijn enorm trots op jullie prestaties", laat burgemeester Schaap weten. ,,Wij wilden ook heel graag jullie ervaringen horen. Op internet heb ik al even over jullie prestaties gelezen en dat vond ik al indrukwekkend."

 

 

INGELEZEN Burgemeester en wethouder hadden zich goed ingelezen in de prestaties en waren oprecht geïnteresseerd in de wedstrijden, wat de sporters er allemaal voor moesten doen en af en toe ook laten en luisterden vervolgens met grote interesse naar de wedstrijd- en trainingservaringen. Rens en Mads haalden nog even herinneringen op aan hun onlangs gereden Nationale kampioenschap. In 'hondenweer' werd geploeterd en gestreden. Het leverde Mads de titel op. ,,In de laatste ronde reed ik weg van mijn clubgenootje. Wij en samen met nog een jongen, die dit keer was gevallen. Strijden wij vaak om de prijzen. Ik win best vaak." Een mooie glimlach glijdt over zijn gezicht, maar wordt verlengd naar de gezichten van broer Mads en de trotse ouders. Voor Mds liep het kampioenschap wat minder. ,,Ik lag ver voor toen ik door een val ook nog eens materiaalpech kreeg. Daardoor moest ik veel lopen en werd ingehaald door mijn achtervolgers. Gelukkig werd ik toch nog derde."

 

 

FINALE Ook karter Wernsen oogstte alom bewondering daar zijn gewonnen en spectaculaire races. ,,In mijn kart maak ik mijn hoofd leeg. Het is mijn lust en mijn leven. Hoewel ik niet zo vroeg als Max Verstappen ben begonnen, hij op zijn 4e en ik op mijn 14e, heb ik het toch 'aardig' gedaan." Een beetje valse bescheidenheid die hem siert. Maar ook bij hem verschijnt een mooie en trotse lach als zijn WK-kwalificatie ter sprake komt. Als wethouder Verstand naar zijn verwachtingen vraagt is hij realistisch, maar tussen de regels door zeker ook optimistisch. ,,Als ik de finale haal is mijn doel bereikt. In een dergelijk sterk deelnemersveld zou dat al een prestatie van formaat zijn en dat op mijn 36e. Dat is echt een droom die uitkomt." Wernsen komt uit in de Rotax Max Grand Finals en rijdt in het Portugese Portimao (van 4 tot en met 11 november) met en tegen 's werelds beste DD2 Masters.

 

 

HUISWERK Burgemeester en wethouder hadden naast de eervolle uitnodiging ook voor een heuse 'kampioenentaart' gezorgd en kregen de mountainbike-broers de gelegenheid om hun wens, een keer naar The Lion King te kunnen gaan, uit te laten komen, terwijl Wernsen met zijn cadeaubon weer het nieuwste kartmateriaal aan kan schaffen. Onder genot van ook nog een drankje werd nog even gezellig nagepraat, waarbij onderwerpen als school en 'de kick van het karten' gespreksonderwerpen waren. Maar kreeg wethouder Verstand ook nog 'huiswerk' mee. ,,Wij willen heel graag eens een mountainbike wedstrijd in de gemeente Renkum", klonk het in koor uit de manden van de familie Teunissen van Manen. Een hint werd ook nog meegegeven: 'De omgeving van Mariëndaal of rondom de Italiaanse weg'. Verstand en de burgemeester waren direct enthousiast. ,,Organiseren kunnen we het niet maar faciliteren natuurlijk wel", haakte burgemeester Schaap al direct op het verzoek in. Een kartbaan in Oosterbeek was misschien wat teveel gevraagd. ,,Maar met sponsoren ben ik ook al tevreden", aldus Wernsen lachend. Wordt ongetwijfeld vervolgd.