• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Gemarkeerd Wodanseck kan geen vuist maken in derby tegen Wageningen

WOLFHEZE Toen Mart Gerrist voor aanvang van het seizoen 2018-2019 zijn handtekening zette onder het contract bij Wodanseck, wist de gelouterde oefenmester dat het bij de cultclub uit Wolfheze een lastig verhaal zou worden om een volwaardige selectie bij elkaar te krijgen. Het lukte de Wageninger wonderwel en de competitie werd dan ook vol vertrouwen ingegaan. Maar voorafgaand aan de derby tegen Wvv Wageningen, vijf nederlagen en zes blessures later, hing de vlag er wat minder florissant bij op het Sportpark aan de Duitsekampweg. Met precies elf spelers ging de thuisclub de derby in. Hoewel er in de beginfase nog redelijk werd gevoetbald en er ook nog wat kansen werden gecreëerd stond Gerrist met zijn gemarkeerde ensemble na afloop op nieuw met legen handen. Bij rust leidden de gasten al met 1-0. Daar kwamen in het tweede bedrijf nog twee 'Wageningse' treffers bij. De 0-3 einduitslag gaf de verhoudingen dan ook prima weer.

Dick Martens

,,Het zit ons even niet mee", aldus Gerrist al na zijn wedstrijdbespreking en de soep met broodjes. ,,Noodgedwongen staat onze vaste doelman Bartel Bennink vandaag in de spits. Hij vervangt daar Thom van Dijk, onze spits en de schutter van al onze tot nu toe gescoorde (drie) doelpunten. Hey is momenteel dus even crisis."

VOORSPRONG Die crisis vertaalde zich in de beginfase van de derby tegen Wageningen nog niet in het mindere voetbal. Ook bij de ploeg van trainer Mark van Wijk was er de laatste weken allesbehalve een 'hosanna-stemming'. Na een prima seizoenstart met twee overwinningen, volgende er een puntloze serie van maar liefst vier duels op rij. Dus ook de gasten was het er alles aan gelegen om de negatieve spiraal te doorbreken. Wat volgde was een eerste helft die van beide kanten rommelig en risicoloos was. Hoewel de eerst kans voor de thuisploeg was, kwam Wageningen na een kwartier, door een treffer van aanvoerder Patrick Kneepkens op voorsprong (0-1). Dit tot ongenoegen van Gerrist. ,,De scheidsrechter liet een foutieve ingooi opnieuw nemen. Dat gebeurt bij de pupillen, toch niet meer bij de senioren?' Veel viel er vervolgens voor rust niet meer te genieten, al had de inzet van Wodanseck-middenvelder Kevin Flisijn een beter lot verdiend. De venijnige schuiver ging echter naast het doel van Roy Rijsemus.

OVERHALEN Na rust gingen de gasten direct op jacht naar meer doelpunten, maar de pogingen van opnieuw Kneepkens en Sonny Navest misten vooralsnog kracht en finesse om 'de vervanger' van Bennink, Rens Vogel, te verontrusten. Vogel verdedigde het doel van Wodanseck al eens eerder, maar had zijn keepershandschoenen inmiddels alweer een jaar niet meer aan gehad. ,,Ik was blij, dat de jongens hem nog hebben kunnen overhalen om te komen", legde Gerrist uit.

GROEPS-APP Toch moest ook Vogel na 75 minuten spelen het antwoord schuldig blijven op de fraaie inzet van Wageningen-verdediger Okko Kruyssen (0-2) en was hij in de absolute slotfase ook kansloos op de feilloos genomen strafschop van invaller Farouk Kaddouri, die daarmee de eindstand op 0-3 bepaalde. ,,Eigenlijk waren we kansloos", vond ook gelegenheidsaanvaller Bennink na afloop, die pas bij de wedstrijdbespreking hoorde dat hij zijn keepersshirt niet aan hoefde, maar het shirt met rugnummer 9. ,,In de groeps-app hadden we het er al gekscherend over gehad, maar ik heb er geen probleem mee, hoor. Ik vind het wel fijn om een keer te voetballen, een beetje lopen en sleuren in de spits, ligt mij ook wel. Natuurlijk hoop je dan dat je je goaltje kan meepikken. Ik had daar ook wel een kans voor, maar dan merk je dat je geen echte spits bent. Toch denk ik, gezien de blessuregolf, dat ik nog wel even de 'nummer 9' zal blijven."

VERTROUWEN Die gedachte leeft zeker ook bij zijn trainer. ,,Volgende week mis ik ook Alex Munster en Tim Jansen nog eens. Hoe ik dat ga oplossen? Daar wil ik nu nog even niet over nadenken." Die problemen had zijn collega-trainer niet. ,,Ik ben blij met de drie punten", aldus van Wijk. ,,En zeker ook met de stijgende lijn, die er toch in ons spel zit. Hoewel ik over ons spel van voor rust niet echt te spreken was hebben we het na rust goed gedaan. Je houdt, met dank aan Roy (Rijsemus), die door slordigheden van ons in de slotfase toch nog even handelend moest optreden, de nul en je wint weer eens. Dat geeft toch weer vertrouwen."