• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Geen winnaar bij Vitesse – Feyenoord

ARNHEM In een redelijk gevuld stadion GelreDome is Vitesse er niet in geslaagd om in te lopen op Feyenoord. In een vooral in de slotfase spannende tweestrijd hielden beide ploegen elkaar uiteindelijk in evenwicht. Vlak voor rust kwamen de Rotterdammers door het jonge talent Orkun Kökcü, die een basisplaats had gekregen van trainer Giovanni van Bronckhorst omdat middenvelder Tonny Vilhena door een blessure niet kon spelen. Vlak na de hervatting was het de van Anderlecht gehuurde Mohammed Dauda, die beide ploegen weer naast elkaar bracht. Hoewel beide ploegen daarna nog wel de nodige kansen kregen en Feyenoords centrale verdediger Jan-Arie van der Heijden nog op de paal kopte bleef de 1-1 stand op het scorebord.

Dick Martens

Het was wel een wedstrijd met twee gezichten, waarbij de gasten uit Roteerdam voor rust de boventoon voerden en de thuisploeg in het tweede bedrijf het betere voetbal zien. In de enerverende slotfase, leek Feyenoord toch nog aan het langste eind te trekken, maar zowel Robin van Persie, als de al gememoreerde actie van Jan-Arie van der Heijden stierven in schoonheid.

DOMINEREN Ook Vitesse-trainer Leonid Slutskiy was die mening toegedaan. ,,Vooraf hadden we als plan, dat we de wedstrijd vanaf het begin wilden domineren en niet te veel ruimtes weggeven, want Feyenoord heeft individueel goede spelers, die dan optimaal van die ruimtes gebruik kunnen maken. Ook wilden we agressief spelen, maar daar was zeker voor rust niet van te zien. Ik was dan ook niet tevreden. Het leek erop of, vooral de jonge spelers te veel ontzag hadden voor Feyenoord. Daarom speelde we zeker voor rust niet goed." Het was vooral Robin van Persie, die bij vlagen weer veel van zijn brille liet zien. Dat leidde tot een drietal kansen, maar de sluwe vos slaagde er niet in daaruit te scoren. De thuisclub stelde daar mogelijkheden van Maikel van der Werff en Dauda tegenover, maar zij zagen hun pogingen strandden in de handschoenen van Feyenoord-doelman Joris Delle, die tussen de palen stond omdat zowel Kenneth Vermeer en Justin Bijlow geblesseerd waren. 'De brilstand' leek dan ook de ruststand te worden, maar daar dacht de jonge Köksü net even wat anders over (0-1).

ANDER VITESSE Na rust zagen de Arnhemse fans een heel ander Vitesse. Nu toonde de ploeg vanaf de aftrap wel de agressie waar Slutskiy in de aanloop naar het duel zo op gehamerd had. ,,Als we zo spelen, dan komt het vaak ook wel goed. Zo goed als we na rust speelden, speelden we dit seizoen nog niet. Daarvoor moet ik invaller Thulani Serrero (hij verving Navarone Foor) een groot compliment geven. Hij kon niet de hele wedstrijd spelen, maar gaf in de rust al wel aan, klaar voor de tweede helft te zijn. Hij is belangrijk voor ons, een echte sleutelspeler."

KANSEN Vlak na rust was het dus direct raak voor Vitesse, Matig uitverdedigen van Cuco Martina, werd direct afgestraft door Dauda (1-1). Daarna waren ervoor zowel Feyenoord als Vitesse kansen, maar in de slotfase was het de uitploeg die het gas nog eens extra intrapte en op jacht ging naar de winnende treffer. Van Persie kopte maar net voorlangs en Jan-Arie van der Heijden was in de extra tijd nog dichter bij de 1-2. De kopbal van de verdediger eindigde op de paal, waardoor zowel Vitesse als Feyenoord zich tevreden moest stellen met de puntendeling (1-1). Ook aanvaller Bryan Linssen had een wedstrijd gezien die beide kanten op kon. ,,Feyenoord had weliswaar vaker de bal, dan dat wij die hadden, toch kwamen er aan beide kanten de nodige kansen. Ik denk dan ook dat het voor het publiek ook geen saaie wedstrijd was." Door het resultaat bleef de marge tussen Vitesse en Feyenoord zeven punten.