• Nadat vrijdag afscheid werd genomen van trainer Eddy Hagen, werd de coaching tijdens het uitduel met Zelos onder andere gedaan door Jan Streefkerk (links) en Henny Veenendaal. Zij zagen de ploeg met 3-0 onderuit gaan.

    Dick Martens

Geen schokeffect bij Redichem

HEELSUM Het was voor de spelers en de begeleiding van Redichem een vreemde week. De ploeg die toch al in de hoek zit waar momenteel de klappen vallen, ging afgelopen donderdag het gesprek aan met trainer Eddy Hagen en zijn trainersstaf. Er werd zoals dat zo mooi heet 'indringend en constructief' met elkaar gesproken, want de resultaten waren van dien aard, dat degradatie dreigde. Het gesprek werd vrijdagmorgen voortgezet, met als resultaat, dat de conclusie werd getrokken dat Hagen toch voortijdig het veld moest ruimen. Verder werd besloten dat het 'technische trio' Henny Veenendaal, Jan Streefkerk en Patrick Siccama de ploeg tegen Zelos zou gaan begeleiden en coachen. Het werd echter geen onverdeeld succes, dus kon er niet van een schokeffect gesproken worden. DE ploeg keerde met opnieuw een nederlaag in de bagage terug naar Heelsum. Het werd in Zelhem 3-0.

Dick Martens

,,Er stond wel een team", vond Veenendaal. ,,Je zag dat de ploeg voor elkaar wilde werken en tot de drinkpauze, na ruim 25 minuten spelen, speelden we ook alleraardigst. Maar nadat in de 38e minuut Zelos op voorsprong kwam, zag je direct al dat er weer wat knakte. Gelukkig konden we de schade tot de rust tot die 1-0 beperkt houden."

GEEN VERTROUWEN Ook na rust begon Redichem goed aan het duel, maar was te gretig op zoek naar eerherstel. ,,Ze wilden te graag", vond ook Veenendaal. ,,Maar dan merk je toch ook al snel, dat de ploeg vertrouwen mist, maar zeker met dit warme weer, ook conditie. Je speelt bijvoorbeeld met een Bart Bovendeur en Paul Dorland, die de ploeg op sleeptouw nemen, maar door hun gebrek aan ritme en trainingsarbeid, breekt je dat op een gegeven moment op. Als dan ook de 2-0 valt is het over. Je probeert nog wel wat te forceren, maar dat leverde ook geen resultaat meer op. Dan zie je ook dat steeds meer speler 'uit hun taak gaan spelen', dat komt je spel dan ook niet ten goede. De 3-0 viel in de slotfase en was voor de statistiek. Maar we houden ons vast aan het goede spel van voor rust. Daar moeten we moed en vertrouwen uit halen. Jammer is het wel, dat we nu op deze manier tegen degradatie moeten gaan vechten."

TIJDELIJKE OPLOSSING Waarschijnlijk zal dat niet meer gebeuren met het al eerder gememoreerde technische trio. ,,Het bestuur zoekt nu naar een tijdelijke oplossing. Dat zal waarschijnlijk met iemand vanuit de club gebeuren. Een naam kan ik echter nog niet noemen."