• Bas Kaligis
  • Bas Kaligis

Frits Wernsen grijpt dagzege op NK Rotax Max

OOSTERBEEK De 36-jarige kartcoureur Frits Wernsen was zondag dagwinnaar op de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. De coureur uit Oosterbeek won alle drie de races in de DD2 Masters-klasse, en daarmee ook een ticket voor de Rotax Max Grand Finals in november.

Wernsen laat weten „heel erg tevreden" te zijn met de behaalde resultaten op het circuit van Spa-Franchorchamps in het Belgische Stavelot. „De eerste master geworden. Mijn doel was eigenlijk vooral finishen en geen gekke dingen doen om zo het ticket voor de Grand Finals veilig te stellen. Dat is gelukt!"

GRAND FINALS Met de gewonnen tickets wordt het voor de rijder uit Oosterbeek zijn debuut op het officieuze wereldkampioenschap voor Rotax Max-rijders: de Grand Finals. Deze wordt in november in Portimao in Portugal gehouden. „Het is voor mij het hoogtepunt uit mijn carrière", vertelt Frits. „Ik draai al zo'n twintig jaar mee en dan is het mooi dat ik dit nog eens mee mag maken. Als ik daar de finale haal, ben ik al heel blij. Het is daar serious business." Een klein voordeel heeft Wernsen al, want op de Portugese baan heeft hij al eens gereden.