Fred van Zutphen volgt Maarten Kerkhof op bij Redichem

HEELSUM Redichem heeft een opvolger gevonden voor hoofdtrainer Maarten Kerkhof. Voorzitter Jan Streefkerk lardeerde zijn Nieuwjaarsspeech met het bekend maken van Kerkhofs opvolger. ,,Na zes jaar samenwerking tot volle tevredenheid was het voor Maarten en voor ons tijd om een nieuwe weg in te slaan. Vandaag kan ik bekend maken dat wij er inmiddels in zijn geslaagd een nieuwe hoofdtrainber te vinden. Met ingang van komend seizoen zal Fred van Zutphen verantwoordelijk zijn voor de selectie van Redichem."

 

Dick Martens

 

Na het bekend worden van de naam van de nieuwe trainer was het even opvallend stil. Verbaasde gezichten, waarvan duidelijk viel af te lezen dat het voor velen een verrassende keuze was. Maar Streefkerk vervolgde zijn speech met de woorden: ,,Wij hebben veel vertrouwen in de aanstaande samenwerking met Fred, maar we kijken zeker ook met hetzelfde vertrouwen uit naar de tweede seizoenshelft van ons eerste elftal.

 

 

RUIME ERVARING Van Zutphen (52) was zelf niet aanwezig. De inwoner van Otterlo verdiende zijn sporen in het trainersvak al in ruime mate. In het bezit van TC 1 stond hij aan het roer bij VRC, waar hij jeugdtrainer was en als hoofdtrainer bij Blauw Geel, Candia '66, SKV, KCVO, OWIOS, Otterlo en laatstelijk van 2013 tot en met 2015 bij het Apeldoornse AGOVV. 

In een eerder interview liet hij al eens optekenen, discipline hoog in het vaandel te hebben staan, een man is van duidelijke regels en een trainer die zijn stempel wil drukken op de manier van voetballen en als dat kan dit met aanvallend voetbal te willen doen.

 

BLIJ ,,Ik ben er heel blij mee'', aldus, de momenteelk clubloze Van Zutphen in een eerste reactie. ,,Afgelopen maandag was het eerste gesprek. Dat voelde direct goed aan. Donderdagavond zijn wij rond gekomen voor een jaar. Ik ken Redichem vanuit het verleden als voetballer en trainer. Via mijn collega bij de ACV in Ede, Patrick Siccema, die ik ook bij SKV getraind heb, had ik al de nodige informatie gekregen. Ik heb het komende half jaar nu mooi de tijd het team beter te leren kennen.''

 

 

Later meer.