• WAVV-trainer Ronald Lieftink (uiterst links, op archieffoto) zag zijn ploeg in en tegen Winterswijk, met 4-0, hard onderuit gaan.

    Dick Martens

Forse nederlaag voor WAVV (Update)

WAGENINGEN Op het voetbal van WAVV leek de laatste weken geen maat te staan. Ongeslagen denderde de ploeg van trainer Ronald Lieftink door richting de koppositie van de 1e Klasse E. Met vier overwinningen en twee gelijke spelen in de bagage werd er daarom met vertrouwen afgereisd naar middenmoter FC Winterswijk. Maar juist daar kwam er een abrupt einde aan de fraaie reeks. Bij rust keken de Wageningers al tegen een 1-0 achterstand aan. Maar in de slotfase liep de thuisclub uit naar de uiteindelijke 4-0 zege.

Dick Martens

WAVV begon al niet goed aan het duel, want al na drie minuten kwamen de gastheren al op voorsprong.  Toch herpakte WAVV zich behoorlijk, maar de laatste weken op volle toeren draaiende doelpuntenmachine had in Winterswijk 'wat zand in de motor'. Toch slaagde ook de thuisclub er niet in om de voorsprong een wat draaglijker aanzicht te geven. Met nog ruim twintig minuten te spelen, besloot Lieftink over te gaan tot het nemen van risico om op die manier in 'een alles of niets offensief' minimaal de gelijkmaker nog te kunnen forceren. Maar het werd een kolfje naar de hand van Winterswijk, dat vervolgens optimaal van de geboden ruimte profiteerde en nog drie keer scoorde.

GEEN SCHANDE ,,Dat was hem even niet", aldus Lieftink na afloop van de eerste verliespartij van dist seizoen. ,,Het was duidelijk, dat er te veel spelers vandaag ondermaats spelen. Dat weten zij zelf ook wel. Maar desondanks verandert het onze ambities niet. We willen hogerop, naar boven blijven kijken. Dat verandert na een nederlaag echt niet. Bovendien is FC Winterswijk een prima ploeg, dan is het geen schande als je juist tegen hen tegen een nederlaag oploopt."

GEMAKZUCHT Lieftink dacht dat er misschien ook wat gemakzucht in de ploeg geslopen was. ,,Winterswijk was in de beginfase zeker scherper. Vreemd was het dan ook niet, dat zij snel op voorsprong kwamen. We herpakten ons vervolgens aardig en speelden daarna toch weer redelijk mee en hadden de pech, dat er een bal van de doellijn werd gehaald."

110% Na rust kwam WAVV beter uit de kleedkamer dan de gastheren. ,,Mike Molenaar had ons naast Winterswijk kunnen schieten. Hij creëerde de kans zelf en schoot de bal in het vijfmeter-gebied daarna vol in het gezicht van de keeper. Gaat die bal erin, dan kan het de wedstrijd doen kantelen. Toch wilden we die gelijkmaker en hebben we risico's genomen, maar werden vervolgens 'weg gecounterd', ook omdat we in de omschakeling fouten maakten. De les uit deze wedstrijd is natuurlijk wel, dat we met zijn allen '110%' moeten zijn. Zijn we dat niet, dan maken we het onszelf moeilijk."