• ONA '53-trainer Marcel Nijhuis (staand, op archieffoto) zag zijn ploeg tegen het bezoekende Arnhemia een fikse afstraffing krijgen. Het werd in Wageningen maar liefst 2-6.

    Dick Martens

Fikse afstraffing voor ONA ‘53

WAGENINGEN ONA '53 heeft in het thuisduel tegen Arnhemia een flinke deuk opgelopen. De ploeg van trainer Marcel Nijhuis, die zelf van 'een afstraffing' sprak, verloor met maar liefst 2-6. Vooral de manier waarop stelde hem diep teleur. Bij rust hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht (1-1).

Dick Martens

MENTALITEIT ,,Het was echt dramatisch", mopperde Nijhuis. We zijn op alle fronten afgetroefd. Op mentaliteit, op werklust en op 'de wil om te winnen'. Dat steekt enorm. We kamen weliswaar met 1-0 achter, maar na de gelijkmaker van Nino van Viegen, was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Maar dan zakt het in de tweede helft als een plumpudding in elkaar. Natuurlijk kan ik wijzen naar het ontbreken van Björn van de Brink en Jordi van Silfhout, maar daar wil ik mij niet achter verschuilen. Door hun afwezigheid kon ik wel jeugdig talent een kans geven. Thom Reinders (17) en Nando Reuvers (18) kon ik beiden laten debuteren. Zij speelden naar behoren. Jammer dat de rest dat niet deed."

HARTIG WOORDJE Na rust was het Arnhemia, dat dankbaar gebruik maakte van het gebrek aan mentaliteit bij de thuisclub. ,,Het werd al snel 1-4", blikt Nijhuis terug. ,,Daarna ging het kaarsje helemaal uit. In de slotfase probeer je dan nog wat te forceren' Komen we door een doelpunt van Thom Reinders nog wel terug, maar veel hielp dat niet meer. In de slotfase scoort Arnhemia dan nog twee keer en was de afstraffing compleet. Die nederlaag komt keihard aan. Daar gaan we de komende week eens een hartig woordje over spreken. De neuzen moeten zo snel mogelijk weer dezelfde kant op gaan wijzen. De puntjes moeten weer op de i."