• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Feyenoord loopt rood aan in GelreDome en verliest kansloos van Vitesse

ARNHEM Vitesse heeft in GelreDome goede zaken gedaan. De ploeg van vertrekkend trainer Henk Fräser, na al vast een voorschotje op het zojuist losgebarsten carnaval. Na de meer dan verdiende 3-1 overwinning op de Rotterdammers werd alvast de polonaise ingezet. Ook Feyenoord dacht waarschijnlijk al aan de aanstaande Dolle Dagen en had zich op een enkeling na verkleed als angsthazen. Daar kwam ook nog eens bij dat zowel Bilal Basacikoglu en invaller Tyrell Malacia, waarschijnlijk hun 'carnavals-vakantie' met enige weken kunnen verlengen. Zij kregen na rust na oliedomme 'frustratie-overtredingen' direct de rode kaart voorgehouden van scheidsrechter Dennis Higler.

 

Dick Martens

 

Dat de gasten zo zouden afdruipen was in de beginfase allerminst te verwachten. Niet dat zij de sterren van de hemel speelden, maar af en toe waren er nog wel wat aanvalspogingen te noteren en in die fase speelde de thuisclub ook niet groots. Maar al snel ging bij Vitesse de knop om. Toch nam Feyenoord 'ineens' de leiding. Na 21 minuten legde Basacikoglu de bal panklaar voor de vrijstaande Tonny Vilhena. Met een venijnige schuiver liet hij vervolgens Vitesse-doelman Remko Pasveer kansloos (0-1). Even daarvoor zag van Bronckhorst linkerverdediger Ridgeciano Haps op een brancard van het veld gedragen worden. Hij werd hard in het gezicht getroffen door Thomas Bruns. Maar in plaats van aanvallend te blijven spelen, werd er door de ploeg uit Rotterdam Zuid ingezakt, Vitesse de gelegenheid gevend weer in de wedstrijd te komen. En de thuisclub deed dat met volle overgave, niet vreemd was dan ook dat aanvoerder Guram Kashia vlak voor rust meedogenloos hard raak kopte en daarmee de stand weer in evenwicht bracht (1-1).

 

REKENING GEPRESENTEERD De tactische aanwijzingen die van Bronkchorst zijn ploeg in de rust ongetwijfeld had meegegeven, misten hun uitwerking volkomen. De bezoekers lieten het allemaal gelaten gebeuren en kregen vervolgens een enorme rekening gepresenteerd. Zowel een geel-zwarte, maar ook een roodgekleurde. Een half uur lang brokkelde de rood-witte verdedigingsmuur langzaam af. Doelman Brad Jones hield zijn ploeg nog in leven, maar kort na de geweldige reflex kwam Feyenoord met tien man te staan. Basacikoglu kwam met twee benen in op Thulani Serero en kreeg de directe rode kaart van Higler. Een minuut later profiteerde Vitesse al van het overtal. Bryan Linssen plantte zijn hoofd tegen een mislukt schot van Roy Beerens en dat betkende de Arnhemse voorsprong (2-1).

 

GIFBEKER Maar de Rotterdamse gifbeker was nog helemaal leeg. Het scenario van de 2-1 herhaalde zich nogmaals, met nu voor Feyenoord Malacia in de negatieve hoofdrol en werd Linssen met zijn tweede en Vitesses derde treffer de ongekroonde Prins Carnaval van GelreDome (3-1). Ook de tien minuten voor tijd ingevallen Robin van Persie kon daar niets meer aan veranderen. Hij nam nog wel afscheid van het volle uitvak, maar zo euforisch als hij na het duel tegen FC Groningen was, zo terneergeslagen slofte hij nu de catacomben binnen.

 

POLONAISE'Prins Carnaval Linssen' stond de pers vervolgens met een mooie lach te woord. ,,Een geweldig moment om carnaval te gaan vieren. En dat gaat ook echt gebeuren. Dit zijn natuurlijk heerlijke wedstrijden. Ik ga straks voorop in de polonaise."