• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

FC Porto verlaat Oosterbeek weer

OOSTERBEEK De Portugese topclub FC Porto verbleef enkele dagen in Oosterbeek. De sterrenformatie van trainer Nuno Espirito Santo nam donderdag en zaterdag deel aan het toernooi om de Fox Sports Cup in de thuisbasis van Vitesse, stadion GelreDome. Het sterrenensemble verbleef in Hotel de Bilderberg en werkte een aantal trainingssessies af op het naastgelegen sportpark.Zondagmorgen reisde de selectie weer af naar Duitsland waar komende week nog een duel tegen Bayer Leverkusen op het programma staat.

 

Dick Martens

 

De Portugezen moesten donderdag hun meerdere erkennen in PSV. De Eindhovenaren versloegen FC Porto met 3-0. Zaterdag was Vitesse de tegenstander. Na bij rust nog tegen een 1-0 achterstand te hebben aangekeken, werd in de slotfase, door treffers van Jésus Corona en een door André Silva benutte strafschop toch nog de winst gepakt.

 

BESLOTEN TRAINING Zondagmorgen kregen de basisspelers, waaronder onder andere doelman Iker Casillas, Vincent Aboubakar, Ruben Neves, Reyes en Hernani rust. De spelers die niet, of maar een gedeelte van de wedstrijd tegen Vitesse hadden gespeeld, stonden rond 10.00 uur alweer op het trainingsveld. Daar werkten zij een ontspannen training af. Onder hen waren ook Hector Herrera en oud Feyenoorder Bruno Martins Indi. De robuuste verdediger kwam tegen Vitesse helemaal niet in actie. Waar zijn toekomst komend seizoen wel ligt werd niet duidelijk. Van de clubleiding mocht hij niet met de pers praten. Ook was er bepaald, dat de afsluitende training besloten was. Pers en belangstellenden, die er overigens naast het trainersduo van het Griekse Asteras Tripolis Football Club amper waren, werden vriendelijk doch dringend verzocht om na tien minuten het Sportpark te verlaten.

Na afloop mochten er nog wel foto's worden gemaakt en deelden de spelers handtekeningen uit. Voor Bart de Wild, die gezorgd had dat het veld er op en top bij lag en een vraagbaak was voor de Portugezen was er nog een mooi Porto-shirt.