• Dick Martens

Faillissement SC Oranje

WAGENINGEN-HEELSUM Het bestuur van SC Oranje heeft donderdag laten weten dat de club met onmiddellijke ingang ophoudt te bestaan. Dat betekent dus dat alle wedstrijden in de derde klasse A, waarin de Arnhemmers koploper waren, komen te vervallen. In deze klasse spelen onder andere SKV en Redichem. Voor SKV is dat gunstig. In Arnhem werd met maar liefst 6-2 verloren. Redichem trof de Arnhemmers nog niet.  In de stand, waar de resultaten van SC Oranje nog in staan verwerkt,  neemt Redichem plaats drie op de ranglijst in (12-26). De ploeg van trainer Fred van Zutphen heeft een punt achterstand op de Treffers (12-25), dat de nieuwe koploper wordt. De Treffers verloor in een eerder stadium van SC Oranje. SKV staat vooralsnog op plaats 9 (13-16).

 

Dick Martens

 

'Na bijna 72 jaar .....is het klaar', kopt de website van de failliette club. 'SC Oranje bedankt iedereen die oons volksclubje door de jaren heen een warm hart heeft toegedrage. BEDANKT'

 

UITBLIJVENDE INKOMSTEN Vervolgens volgt de officiële verklaring: 'Helaas moeten wij als bestuur van SC Oranje, de volksclub uit de Arnhemse wijk Malburgen, mededelen dat wij de handdoek in de ring hebben gegooid. Door oplopende schulden bij diverse partijen en teruglopende en uitblijvende inkomsten uit voornamelijk contributie van de lagere elftallen zien wij als bestuur niet langer perspectief om het hoofd boven het water te houden.Met een stappenplan voor de komende jaren was een beweging in gang gezet om de club gezond te maken en te laten groeien in leden'

.

VIER ELFTALLEN 'In de eerste helft van dit voetbaljaar is ons gehele 3e elftal uit de competitie gehaald door de KNVB wegens wangedrag van een aantal leden, iets wat ook breed is uitgemeten in de media.Hierdoor is een kwart van ons voetballende ledenbestand weggevallen en dus ook de contributie en kantineomzet.Het is voor de vereniging dan ook niet mogelijk gebleken om het verschuldigde bedrag voor de veldhuur aan de gemeente te voldoen binnen de gestelde termijn. Het gevolg hiervan is dat het sportcomplex op slot zit en niet meer toegankelijk is.Met nog vier actieve elftallen, waarvan het eerste elftal bovenaan staat in de 3e klasse, zijn wij ons altijd bewust geweest van de kleine marge die wij hadden tussen inkomsten en vaste lasten. Door een vaste kern trouwe leden en sponsoren hebben wij de afgelopen jaren een gezellige en succesvolle periode gekend, met meerdere prijzen en promoties verdeeld over onze zaterdagtak tot gevolg'.

 

WANGEDRAG EN EXCESSEN 'Helaas zijn wij als vereniging ook geconfronteerd met wangedrag en excessen op en rond de velden.Wij hebben ons als bestuur altijd ingezet om dit gedrag te verbannen van de velden, iets waar veel verenigingen mee te maken hebben. Daarnaast beseffen wij ons dat de grootte van onze vereniging en de reputatie uit het verleden er niet aan bij heeft gedragen om schorsingen van gehele elftallen te voorkomen.Tot het laatste moment zijn wij druk bezig geweest om de benodigde middelen bij elkaar te krijgen onder een vaste groep sponsoren en betrokkenen. Helaas was ons voorstel aan het sportbedrijf niet voldoende en konden wij in onze ogen niet voldoen aan de aanvullende eisen'.

Ten slotte willen wij alle huidige en voormalig leden, sponsors, bestuursleden en in het bijzonder vrijwilligers bedanken voor de mooie jaren en sportieve hoogtepunten.