• Het trainersduo van Duno, Lodewijk de Kruif (links) en zijn assistent Jaco van Zanten, zagen hun ploeg op bezoek bij Sparta Nijkerk met 2-1 verliezen.

    Dick Martens

Eerste nederlaag Duno

DOORWERTH Duno heeft in Nijkerk voor de eerste keer een wedstrijd in de Hoofdklasse verloren. Sparta Nijkerk was met 2-1 te sterk voorde ploeg uit Doorwerth, die door de nederlaag naar de derde positie zakt.

PUZZELEN Voorafgaand aan de wedstrijd moest de technische staf van Duno flink puzzelen: naast een drietal  langdurig geblesseerden waren ook aanvoerder Purrel Fränkel, Civard Sprockel en Dominique Kivuvu niet fit genoeg om te spelen op het fraaie Sportpark De Ebbenhorst. Met Hans Cooke en Ahmed Lak voor de eerste keer in de basisopstelling kwam Duno ook in de vijfde wedstrijd van het seizoen weer op achterstand. Na een kwartier spelen was doelman Patrick ter Mate kansloos nadat een doelpoging via Ahmed Lak van richting werd veranderd. Tot overmaat van ramp moest Hans Cooke na twintig minuten geblesseerd afhaken. Vlak voor rust verdubbelde Sparta Nijkerk de voorsprong en had Duno weer een gouden tweede helft nodig.

TE LAAT Tegen het goed georganiseerde en sterke Sparta Nijkerk bleef een nieuw Doorwerths wonder echter uit. Ondanks het inbrengen van de aanvallers Kevin Sissing en Roy Talsma kwam Duno niet verder dan een bal op de paal van Ted Heijckmann en een te late aansluitingstreffer van Roy Talsma na prima voorbereidend werk van Christian Gandu.

Zaterdag ontvangt Duno de nieuwe koploper Urk in Doorwerth.