Duno zet in op kunstgrasveld

DOORWERTH - Duno staat in 2015 op een belangrijk kruispunt. Mede dankzij de sportieve successen groeide de voetbalvereniging uit Doorwerth binnen drie jaar van een club zonder jeugd met slechts 75 leden tot een vereniging met elf teams en tweehonderd leden. De jeugdafdeling werd met succes opgezet en de enorme aanwas van de voetballende jeugd uit Doorwerth en Heveadorp heeft inmiddels tot behoorlijke capaciteitsproblemen geleid. Daarom gaat de club zich in Doorwerth hard maken om een kunstgrasveld te kunnen realiseren.

door Dick Martens

,,Vooral het te kleine trainingsveld levert een belemmering op voor een volgende fase", legt penningmeester Peter de Kinder uit. ,,Daarbij is een uitbreiding van het authentieke clubgebouw alleen zinvol wanneer de trainingsfaciliteiten verdere groei mogelijk maken. Wanneer op het huidige hoofdveld een kunstgrasveld met verlichting geplaatst wordt, kan Duno een volgende stap zetten en de leden ook goede trainingsfaciliteiten bieden."

Goede gesprekken

Duno heeft momenteel een wachtlijst voor de jongste jeugd en ze denkt dit op te kunnen lossen door de aanleg van een kunstgrasveld, waarna ook het vrouwen- en seniorenvoetbal verder ontwikkeld kan worden. ,,Over het kunstgrasveld met moderne laaggeplaatste verlichting heeft het bestuur onlangs enkele positieve gesprekken gevoerd met het Golden Tulip Hotel Doorwerth en met de Gemeente Renkum. Voorzitter Richard Vacquier Droop hierover: ,,De bedoeling is om hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te geven. In onze ogen is dit de enige mogelijkheid om het voorbestaan van Duno te verzekeren".

Toekomst

Met oog op de nabije toekomst verwachten ze de komende week in Doorwerth een overeenstemming met de beoogde nieuwe trainer te gaan bereiken. Hij zal Gerrit-Jan Barten in het nieuwe seizoen opvolgen. Met de komst van Joey Brock krijgt het eerste elftal van de tweedeklasser in ieder geval alvast een flinke kwaliteitsinjectie. De 26-jarige verdediger uit de opleiding van Vitesse kwam in het betaalde voetbal uit voor NEC, RBC, FC Den Bosch en Helmond Sport, maar kwam door een blessure niet meer in aanmerking voor een nieuw contract. Brock is per 1 februari speelgerechtigd. Hij wil met Duno een periodetitel veroveren om zo in aanmerking te komen voor promotie naar de eerste klasse. Dan zal er beter gepresteerd moeten worden dan tegen Hierden. In het eerste duel na de winterstop werd er kansloos met 1-4 verloren.

Foto: Penningmeester Peter de Kinder (links) en voorzitter Richard Vacquir Droop willen zo snel mogelijk een kunstgrasveld op Sportpark De Waaijenberg.