• Duno sloot de competitie winnend af. In Doorwerth werd het tegen het bezoekende SVZW 4-2. Kevin Sissing (links) NIck de Bondt (tweede van rechts) en Anass Aamri (rechts) behoorden tot de doelpuntenmakers.

    Dick Martens

Duno wint laatste thuiswedstrijd

DOORWERTH Duno heeft het eerste seizoen in de Hoofdklasse afgesloten op een achtste positie. Op de laatste speeldag werd het al gedegradeerde SVZW op de eigen Waaijenberg relatief eenvoudig met 4-2 verslagen.

Tegen de hekkensluiter uit Wierden begon Djno geweldig aan de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Dankzij schitterende doelpunten van Kevin Sissing en Nick de Bondt stond Duno na zes minuten al op een 2-0 voorsprong. De derde Doorwerthse treffer werd na rust door clubtopscorer Roy Talsma gescoord op aangeven van Purrel Fränkel. Hierna kwam SVZW terug tot 3-2 en was het aan invaldoelman Sam van der Veer te danken dat het niet gelijk werd. Invaller Anass Aamri bepaalde de eindstand in de slotfase op 4-2.

BEKERFINALE Duno begon uitstekend aan het debuutseizoen in de Hoofdklasse en stond na vier speeldagen zelfs even bovenaan. Uiteindelijk viel het seizoen toch wat tegen: de Doorwerthse selectie bestond wel uit grote namen, maar de prestaties waren niet altijd even groots. Duidelijk werd dat de Hoofdklasse van een heel ander niveau is dan de eerste klasse en dat de Doorwerthse selectie te weinig scorend vermogen, pure wilskracht en snelheid bezit. Met een enorme blessuregolf als voornaamste oorzaak werden de resultaten vanaf oktober minder. In de krappe selectie was te weinig concurrentie en er moest zelfs incidenteel een beroep op spelers uit lagere elftallen gedaan worden. Ondanks de winteraankopen Jordi Balk (FC Lienden) en Nick de Bondt (Spakenburg) werden de prestaties na de winterstop niet beter met het gedwongen vertrek van de succesvolle trainer Lodewijk de Kruif als dieptepunt. Met Jan Oosterhuis als zijn opvolger werd niet structureel beter gepresteerd, wel bleef Duno uit de degradatiezone en werd de bekerfinale bereikt. Een unieke prestatie waarmee Duno het wisselvallige seizoen volgende week vrijdag tegen eersteklasser Rohda Raalte toch een gouden randje kan afsluiten.