• Duno behaalde een fraaie zege op titelkandidaat Genemuiden. Na een 0-0 ruststand opende Joey Godee met een fraaie schuiver (zie foto) de score. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de ploeg uit Doorwerth.

  Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens

Duno weet weer wat winnen is

DOORWERTH Voor Hoofdklasse-debutant Duno verliepen de laatste wedstrijden moeizaam en ook nog eens zonder een zege. 'Het zoet der overwinning' smaakte de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif voor het laatst op 22 september toen op eigen veld met 5-4 werd gewonnen van CSV Apeldoorn. Zoveel doelpunten vielen er tegen titelkandidaat Genemuiden niet, maar de drie punten bleven wel in Doorwerth. Na een doelpuntloze eerste helft, sloeg de thuisclub na rust toe. In de 48e minuut was het Joey Godee die de score opende en tien minuten voor tijd besliste Ted Heijckmann met een prachtige uithaal het duel definitief (2-0).

Dick Martens

De opluchting na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Berg uit Rotterdam was zicht- en hoorbaar. De meest gebezigde kreet was dan ook, niet geheel onverklaarbaar: 'Dat hadden we even nodig!" Ook de Kruif liet zich in dergelijke bewoordingen uit. ,,We speelden vandaag vanuit een uitstekende organisatie, die we tot de 95e minuut hebben kunnen vasthouden. De ploeg heeft tot de laatste snik geknokt voor dit resultaat en zichzelf met een prima overwinning beloond."

BASISPLAATSEN De Kruif had tegen het bezoekende Genemuiden weer basisplaatsen ingeruimd voor de van een schorsing teruggekeerde Ryan Bouwmeester en ook voor spits Kevin Sissing. Vooral Sissing was blij weer een kans te krijgen. Hij had zich de laatste weken op de reservebank zitten verbijten en wilde dolgraag het ongelijk van zijn trainer bewijzen. Dat deed hij ruim 70 minuten met verve. ,,Een heerlijk gevoel om weer in de basis te kunnen starten. Natuurlijk wil je altijd spelen en is op de bank zitten niet leuk. Maar ik ben hard blijven trainen en heb een paar goede invalbeurten achter de rug. Dan dwing je uiteindelijk toch een basisplaats af."

EINDSTATION Duno begon goed aan het duel der middenmoters van de Hoofdklasse B, had een veldoverwicht en ook wel wat kansen, maar tot doelpunten leidde dat nog niet. ,,Helaas ebde ons overwicht in het tweede gedeelte van de eerste helft weer wat weg en kreeg Genemuiden toch ook wat mogelijkheden. Maar ook zij kwamen niet tot scoren en was de 0-0 ruststand logisch." Ook in de tweede helft begon de thuisclub weer beter en feller. Nu kwam de beloning voor het initiatief en de niet aflatende werklust er wel. Het was Joey Godee die het doeltreffende eindstation was van een door Sissing opgezette combinatie, met Bouwmeester als de man van de loepzuivere assist (1-0). Even later leek diezelfde Godee het duel al 'in het slot' te gooien, maar zijn inzet toucheerde nu het aluminium boven Genemuiden-doelman Daan Huiskamp.

DREIGING Genemuiden stribbelde nog wel wat tegen, maar besluiteloosheid en toch ook wel de schotloosheid hield de gasten af van het echte doelgevaar. In de slotfase, toen Sissing en ook Christian Gandu waren vervangen door Shapoul Ali en Ahmed Lak, ging Duno nadrukkelijk op jacht naar de definitieve doodsteek. Dat lukte uiteindelijk ook, met dank aan de goede invalbeurt van Lak, die voor veel dreiging zorgde en ook de aangever was voor de schitterende en beslissende treffer van Heijckmann. De perfecte voorzet werd ineens uit de lucht 'genomen' en snoeihard tegen de touwen gewerkt (2-0).

HEERLIJK ,,Een verdiende en broodnodige overwinning", vond ook Sissing. ,,Dan is het heerlijk om weer in de basis te staan. Ik heb lekker en ook goed gespeeld. Vind ik. Ik heb hard gewerkt, gesleurd en geprobeerd om altijd aanspeelbaar te zijn. Op die manier ben ik belangrijk voor het team en dat wil ik blijven. Ook was goed om te horen, dat de supporters blij waren dat ik weer speelde. Daar doe je het ook voor." Maar niet alleen de supporters waren blij. Ook zijn zoontjes en zijn vrouw leefden fanatiek mee met 'papa'. ,,Ja, die waren natuurlijk ook blij dat ik weer speelde", aldus Sissing breed lachend tot slot.

VERDIEND Blij was de Kruif uiteraard ook. Met de punten, maar ook met de inbreng van bijvoorbeeld Sissing. ,,Hij was eraan toe. Hij was natuurlijk geprikkeld door zijn reservebeurten en beschaamde het vertrouwen niet. Maar de hele ploeg speelde naar behoren. We hadden nog wel een fase, voor rust, waar het overwicht weer wat wegebde, maar uiteindelijk win je verdiend tegen een ploeg, die ik toch wel onder de titelfavorieten schaar."