• Dick Martens

Duno weer koploper na knappe zege

DOORWERTH Duno heeft zich knap hersteld van de domper van een week eerder. In Veenendaal werd subtopper De Merino's na een prima wedstrijd met 1-3 verslagen. Dankzij het verlies van Montfoort is de ploeg uit Doorwerth nu weer de trotse koploper in de 1e klasse C.

 

Ondanks een veldoverwicht, mogelijkheden voor Purrel Fränkel en Hanso Cooke en een afgekeurd doelpunt van Kevin Sissing ging Duno met een 0-0 stand rusten. Met het inbrengen van Anass Aamri gaf trainer Lodewijk de Kruif Duno halverwege een enorme impuls. De vanwege tactische redenen gepasseerde Aamri was beslissend en stond aan de basis van de openingstreffer van Sissing. Nadat Talsma bijna de score verdubbelde, scoorde Aamri na een solo vanaf de eigen zestien meter de verdiende 0-2. De Merino's nam meer risico en kwam via een doeltreffend afstandschot terug in de wedstrijd. In de slotfase besliste Talsma de wedstrijd op aangeven van Sissing: 1-3.

 

Duno speelt woensdag voor de beker in Wageningen tegen Trekvogels en zaterdag tegen Bennekom.

 

Foto: Duno is na de 3-1 zege, op bezoek bij de Merino's, weer koploper in de 1e Klasse C. Kevin Sissing (rechts op archieffoto) nam de openingstreffer voor zijn rekening.