• Dick Martens/BDU

Duno versterkt selectie voor komend seizoen

DOORWERTH Duno, momenteel koploper in de Tweede Klasse G, is al volop bezig met het volgend seizoen. Naar alle waarschijnlijkheid komt de ambitieuze club uit Doorwerth dan uit in de Eerste Klasse. In dat kader werd er de laatste weken al gesproken met spelers die dezelfde ambities hebben als de bespelers van Sportpark De Waaijenberg en die de selectie een nog grotere kwaliteitsimpuls kunnen geven. En met succes, want het bestuur maakte vanmiddag bekend dat de volgende spelers vanaf de seizoenstart 2016-2017 in het Duno-shirt te bewonderen zijn: Roy Talsma (GVVV), Ryan Bouwmeester (JVC Cuijk), Renzo van Duren (De Bataven) en Ted Heijckmann (DFS Opheusden).

 

Dick Martens

 

Het kwartet nieuwelingen verdiende zijn (voetbal) sporen al op hoog niveau en zullen daarom de ambitieuze Doorwerthenaren ongetwijfeld een enorme kwaliteitsimpuls gaan geven.

 

ROY TALSMA Roy Talsma (21) is een rechtsbenige aanvaller, die in de jeugd van Eendracht, De Graafschap en ESA speelde. In 2007 stapte hij over naar de jeugdopleiding van Vitesse. Omdat zijn contract daar in 2014 niet werd verlengd, vertrok hij naar Telstar, om na één seizoen in de Jupiler League te hebben gespeeld, de kleuren van GVVV te gaan verdedigen. Het blauwe shirt van de Veenendaalers verruilt hij aan het eind van dit seizoen voor het blauw van Duno.

 

RYAN BOUWMEESTER De 24-jarige Arnhemmer Ryan Bouwmeester heeft ook al een behoorlijke staat van dienst in 'het voetbal'. Op 15-jarige leeftijd verruilde hij de jeugdopleiding van Vitesse voor die van Feyenoord. In zijn Vitessetijd speelde hij ook al in de het Nederlands elftal Onder 15. In de B1 van Feyenoord waren onder andere Jordy Clasie, Luc Castaignos en Stefan de Vrij zijn teamgenoten, met wie hij ook de landstitel vierde. Om zijn maatschappelijke carrière de voorkeur te geven keerde hij terug naar Arnhem en ging voetballen bij De Bataven uit Gendt, om vervolgens de kleuren van JVC Cuijk te gaan verdedigen. Vanaf komend seizoen verruilt hij de Brabantse Topklasser voor de Sportpark De Waaijenberg.

 

RENZO VAN DUREN Renzo van Duren verruilt Hoofdklasser De Bataven voor Duno. Hij begon met voetballen bij het Arnhemse VDZ, waar hij door Vitesse werd weggeplukt. Dar speelde hij drie seizoenen. Vervolgens verdedigde hij één seizoen de kleuren van ESA, om weer terug te keren naar VDZ. Na twee jaar verkaste hij naar Gendt. Helemaal onbekend is Duno niet voor de 29-jarige middenvelder. Met zijn huidige club De Bataven speelde hij vorig jaar augustus een oefenduel tegen zijn nieuwe club. Na zijn openingsdoelpunt won De Bataven het duel uiteindelijk met 4-1.

 

TED HEIJCKMANN De vierde nieuweling, Ted Heijckmann, heeft ook een 'Vitesse verleden'. De Huissenaar begon als pupil bij Jonge Kracht. Bij de Huissense club werd de nu 24-jarige aanvaller, als E-pupil, door Vitesse gescout. Bij de Arnhemse club doorliep hij vervolgens alle jeugdelftallen en 'rook' al eens aan de Arnhemse hoofdmacht. Vervolgens speelde hij bij Achilles '29 en De Bataven, om vanaf seizoen 2014-2015 bij Eersteklasser DFS in Opheusden neer te strijken. 

 

Of het bij deze vier sterkmakers blijft kon men bij Duno nog niet zeggen. ,,Wij zijn altijd op zoek naar versterkingen", was het veelzeggende commentaar.