• Dick Martens

Duno verslaat hoofdklasser in Arnhem Cup

DOORWERTH Titelverdediger Duno heeft in de eerste ronde van de Arnhem Cup na strafschoppen gewonnen van de Huissense hoofdklasser RKHVV. De topper eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarna in de strafschoppenserie de net ingevallen doelman Robin van Schieveen een beslissende rol speelde.

Drie dagen na het kampioenschap van de tweede klasse stond Duno alweer op het veld. Het lot had de laatste twee winnaars van de Arnhem Cup aan elkaar gekoppeld, waardoor Duno het in Doorwerth direct moest opnemen tegen het favoriete RKHVV. Duno kwam in een gelijkopgaande eerste helft dankzij een treffer van Anass Aamri op voorsprong, waarna RKHVV nog voor rust uit een fraaie vrije trap op gelijke hoogte kwam. In de tweede helft kreeg Duno geïnspireerd door de sterke backs Joost Ebergen en Hanso Cooke de beste kansen maar Aamri, Shapoul Ali en Purrel Fränkel wisten de thuisploeg niet op voorsprong te brengen.

Vlak voor het eindsignaal werd bij Duno doelman Ruben Te Witt gewisseld voor tweede doelman Robin van Schieveen. Van Schieveen heeft een indrukwekkende geschiedenis wat betreft het stoppen van strafschoppen en was vorig jaar ook beslissend in de finale van Arnhem Cup. De ingreep van trainer Lodewijk de Kruif pakte uitstekend uit, RKHVV miste twee van de vijf strafschoppen. Omdat aanvoerder Tanju Sahin de beslissende strafschop in het schemerdonker benutte, speelt Duno volgende week dinsdag in de tweede ronde van de Arnhem thuis tegen vierdeklasser Angeren.

* Foto uit archief.