• Duno-trainer Lodewijk de Kruif (op archieffoto) zag zijn ploeg in Doorwerth met 0-1 onderuit gaan tegen het bezoekende SV Urk.

    Dick Martens

Duno verliest in slotfase van koploper

DOORWERTH Duno is er niet in geslaagd zich te revancheren voor de eerste nederlaag van een week eerder tegen Sparta Nijkerk. Op Sportpark De Waaijenberg verloor een veel beter Duno door een late tegentreffer met 0-1 van koploper SV Urk. Breekpunt in de wedstrijd was de makkelijk gegeven rode kaart voor middenveldstrateeg Ryan Bouwmeester in de eerste helft. 

BASISPLAATSEN Bij Duno waren basisplaatsen ingeruimd voor de weer fitte Civard Sprockel en de goed spelende Dominique Kivuvu ten koste van de geblesseerde Hans Cooke en de gepasseerde Anass Aamri. Duno begon uitstekend aan de wedstrijd en had via topscorer Shapoul Ali en Joey Godee grote kansen op de openingstreffer. Halverwege de eerste helft werd een forse overtreding op het middenveld van Bouwmeester tot verrassing van alles wat Duno was bestraft met een directe rode kaart en moest Duno met tien man verder. Langzamerhand kantelde de wedstrijd en kreeg Urk ook enkele kansen op de openingstreffer.

TIEN TEGEN TIEN In de tweede helft werd het tien tegen tien, nadat een speler van Urk na twee gele kaarten ook moest vertrekken. Duno ging op jacht naar de verdiende overwinning en was met kansen van Godee (paal), Gandu, invaller Aamri en nogmaals Gandu dichtbij de gewenste goal. Met het inbrengen van de succesvolle pinchhitter Kevin Sissing speelde trainer Lodewijk de Kruif zijn laatste troefkaart uit, maar vlak voor tijd scoorde Urk echter met een kopgoal de winnende treffer: 0-1. Het slotoffensief leverde Duno niet meer op dan een grote kans voor aanvoerder Renzo van Duren. Door de tweede achtereenvolgende nederlaag zakt de ploeg uit Doorwerth naar de zevende positie in de Hoofdklasse B op vijf punten achterstand van koploper SV Urk.

Duno speelt zaterdag weer thuis, het uit de Derde Divisie gedegradeerde ACV uit Assen komt dan op bezoek in Doorwerth.