• Bij Duno gaat komend seizoen een behoorlijke koerswijziging plaats vinden. Er gaan weliswaar een aantal spelers vertrekken, maar inmiddels hebben ook al dertien spelers, waaronder Bart van Brakel (op archieffoto), toegezegd bij Duno te zullen blijven.

    Dick Martens

Duno verlengt met dertien spelers en richt zich meer op regionale talenten

DOORWERTH Bij hoofdklasser Duno vindt de komende periode een behoorlijke koerswijziging plaats. Dankzij het budget van hoofdsponsor Duno Air werd de afgelopen jaren fors in de selectie geïnvesteerd en werden gerenommeerde en dure oud-profs gecontracteerd. De Doorwerthse club werd in de afgelopen zes seizoenen viermaal kampioen en promoveerde vanuit de vierde klasse naar de Hoofdklasse, waar het nu op een negende positie staat. Na intensief overleg vindt komend seizoen bij Duno een koerswijziging plaats waarbij het bereiken van de Derde Divisie niet langer meer een doel is, maar geprobeerd wordt een stabiele hoofdklasser te worden.

AFGESLANKTE VORM Hoofdsponsor Duno Air zal het budget beperken en de sponsoring in afgeslankte vorm een vervolg geven. Gevolg is dat Duno afscheid neemt van een deel van de huidige spelersgroep en dat de club uit Doorwerth zich veel meer gaat richten op regionale talenten. Op korte termijn hoopt Duno de nieuwe trainer te presenteren die volgend seizoen met Duno in augustus in de voorronde van de landelijke KNVB Beker zal starten. Voor komend seizoen heeft Duno de volgende dertien spelers al vastgelegd: Patrick ter Mate, Sam van de Veer, Ted Heijckmann, Hanso Cooke, Ahmed Lak, Bart van Brakel, Jesse Korn, Giovanni Scharrenberg, Ryan Bouwmeester, Jochem Jansen, Renzo van Duren, Shapoul Ali en Roy Talsma.

LAATSTE MAANDEN Nadat al eerder bekend werd dat Jordi Balk (DOVO), Nick de Bondt (HHC) en Kevin Sissing (VV Scherpenzeel) de club uit Doorwerth gaan verlaten, is inmiddels ook duidelijk dat reservedoelman Stefan Reijnders (MASV), Christian Gandu (DHSC), Dominique Kivuvu, Carlos dos Santos en Civard Sprockel aan hun laatste maanden bij Duno bezig zijn.