• Dick Martens

Duno via VDZ naar droomfinale Arnhem Cup

DOORWERTH Dankzij een 4-3 overwinning op VDZ heeft Duno zich geplaatst voor de finale van de Arnhem Cup. De halve finale op het terrein van de organiserende vereniging Eendracht in Arnhem was een herhaling van de finale van 2016, toen Duno met 2-0 won van VDZ. De Doorwerthse titelhouder kan de Arnhem Cup dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer winnen wanneer in de finale afgerekend wordt met RKHVV. De Huissense hoofdklasser verloor de afgelopen twee seizoenen steeds in een vroeg stadium van de club uit Doorwerth en zal gebrand zijn op sportieve revanche.

 

CUPHOUDER Dat Duno de finale van de Arnhem Cup zou halen, was halverwege allerminst zeker. Bij rust stond de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif na een slechte eerste helft met 0-2 achter tegen de Arnhemse derdeklasser. Mede doordat Duno middenin de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse zit, begon de ploeg uit Doorwerth zonder de sterkhouders Renzo van Duren, Anass Aamri en Joost Ebergen. Door het inbrengen van Aamri halverwege kantelde de wedstrijd. De kleine balvirtuoos met de fantastische traptechniek bewijst het hele seizoen al zijn meerwaarde en dankzij doelpunten van Shapoul Ali en Aamri kwam Duno al snel langszij: 2-2. Uiteindelijk gaf het kwaliteitsverschil de doorslag in het voordeel van Duno en liep de cuphouder uit tot een 4-2 voorsprong door twee treffers van Roy Talsma. In het restant wist VDZ nog eenmaal tegen te scoren, maar verder dan de uiteindelijke 4-3 kwam VDZ niet. Wel kreeg de ploeg uit Arnhem nog een terechte rode kaart na een overtreding op Aamri. Bij Duno maakte Thommy Schuurink in de slotfase zijn eerste speelminuten van het seizoen.

 

NACOMPETITIE Voordat Duno op maandag 5 juni in de finale van de Arnhem Cup RKHVV treft, zal de ploeg uit Doorwerth eerst nog moeten aantreden in de nacompetitie. Dinsdagavond wordt op De Waaijenberg om 19:00 uur afgetrapt tegen Volendam, de winnaar plaatst zich voor de finale voor promotie naar de hoofdklasse op 27 mei en 3 juni.

 

Foto: Duno bereikte na een 4-3 zege op VDZ de finale van de Arnhem Cup. Roy Talsma (uiterst links, op archieffoto) scoorde twee Doorwerthse treffers