• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Duno in slotfase ongelukkig onderuit tegen Berkum

DOORWERTH Duno heeft het 'zespuntenduel' tegen Berkum na een spannende wedstrijd met 1-2 verloren. Door de dure en onnodige nederlaag tegen de directe concurrent uit Zwolle is Duno er niet in geslaagd definitief afstand te nemen van de onderste vier posities. Duno blijft de nummer elf van de Hoofdklasse B.  

NIEUWKOMER Het thuisduel op het moeilijk bespeelbare veld van De Waaijenberg was de eerste wedstrijd van Duno in Doorwerth sinds 1 december vorig jaar. Bij Duno maakte nieuwkomer Nick de Bondt direct zijn debuut in de basis, de van Spakenburg overgekomen huurling speelde  als vleugelaanvaller. Ook Ahmed Lak en Giovanni Scharrenberg begonnen vanaf de aftrap waardoor Duno met de jongste basisopstelling sinds jaren van start ging. Hanso Cooke maakte na lang blessureleed zijn rentree in de wedstrijdselectie en begon net als onder meer Purrel Fränkel, Dominique Kivuvu, Ted Heijckmann, clubtopscorer Shapoul Ali en Kevin Sissing op de bank, Anass Aamri was geschorst.

TEGENVALLER In een levendige eerste helft kwam Duno al binnen een kwartier op een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Roy Talsma na hands van een verdediger van Berkum. Duno kon echter niet lang van de voorsprong genieten, de bezoekers uit Zwolle kwamen drie minuten later alweer op gelijke hoogte. In het restant van de eerste helft kreeg Duno via Christian Gandu, Nick de Bondt en Roy Talsma grote kansen op een tweede treffer, maar ook Berkum was dichtbij een voorsprong. Tegenvaller voor Duno was het uitvallen van Hanso Cooke, die na een vroege invalbeurt in de tweede helft weer licht geblesseerd het veld moest verlaten. In een mindere tweede helft waren de acties voor beide goals spaarzaam en waren er een handvol gele kaarten te noteren. Omdat Talsma en Gandu Duno niet op voorsprong wisten te zetten, leek het duel op een remise af te stevenen.  Vijf minuten voor tijd werd de snelle aanvaller van de bezoekers, Johnson Bacuna, echter in de diepte gestuurd en was doelman Patrick ter Mate kansloos: 1-2. In de absolute slotfase was invaller Ted Heijckmann nog dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar uiteindelijk verloor Duno net als eerder dit seizoen in Zwolle onnodig met 1-2 van Berkum.

ENORME TIK Trainer Lodewijk de Kruif. ,,Dit is voor ons een enorme tik, erg teleurstellend. Met de zware wind en het hobbelige veld was het moeilijk voetballen, maar wij hadden vandaag toch iets meer recht op de zege. We hadden de tegenstander goed geanalyseerd en wisten waar ze gevaarlijk waren. Het stond ook prima, met een uitstekende rol voor Giovanni Scharrenberg op het middenveld. Zoals wel vaker dit seizoen krijgen wij de doelpunten wel heel ongelukkig tegen, vaak zonder dat we echt kansen weggeven. Nu moeten we toch met een schuin oog naar beneden blijven kijken". Na afloop van de verliespartij was er nog een opstootje tussen Berkum 'matchwinner' Johnson Bacuna en Duno-doelman Patrick ter Mate. Het duo had het in de wedstrijd ook al met elkaar aan de stok.

Zaterdag speelt Duno in Assen tegen het sterke ACV.