• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Duno moet na rust meerdere erkennen in Tweede divisionist FC Lienden

DOORWERTH Duno is inmiddels alweer enige weken in voorbereiding op het Hoofdklasse-seizoen. Onder leiding van het trainersduo Lodewijk de Kruif en Jacob van Zanten wordt de selectie klaargestoomd voor de nieuwe uitdaging, die op zaterdag 1 september begint in het verre Friesland, waar op Sportpark de Swedde in Buitenpost, de club met dezelfde naam, VV Buitenpost, als eerste krachtmeting wacht. Maar voor het zover is wordt in oefenduels aan de juiste formatie 'geslepen'. En niet zonder succes. Er konden al overwinningen worden bijgeschreven tegen AWC (6-0), Leones (1-0), ASWH (4-1) en GVVV (2-1). Zaterdag was Tweede Divisionist FC Lienden de volgende opponent in de oefencampagne. Na een 0-0 ruststand, moesten de Doorwerthenaren uiteindelijk toch met 3-1 hun meerdere erkennen in de ploeg van trainer Hans van der Haar.

Dick Martens

Trainer Lodewijk de Kruif, die vanwege zakelijke verplichtingen, alleen de eerste helft aanwezig was, keek in de aanloop naar het oefenduel in Lienden even terug op de succesvolle oefencampagne, waaronder een prima trainingskamp in het Zeeuwse Koudekerke. ,,Het loopt tot nu toe lekker. We hebben goed getraind en oefenwedstrijden gespeeld tegen kwalitatief zeer goede tegenstanders, die vrijwel allemaal op een nog hoger niveau spelen dan Duno. Dat doen we met een groep die, ten opzichte van vorig seizoen, in grote lijnen intact is gebleven. We hebben ons wat dat betreft gericht versterkt en niet zoals ik bij veel andere clubs, weer met 'een bus vol' nieuwelingen."

VERSTERKINGEN Duno versterkte zich met doelman Stefan Reijnders, die overkwam van SML, Christian Ghandu, die de overstap maakte van DHSC uit Utrecht en Joey Godee en Dominique Kivuvu, die beiden DOVO uit Veenendaal verruilden voor Sportpark De Waaijenberg in Doorwerth. ,,Goede voetballers, die wat aan ons elftal kunnen toevoegen", aldus de Kruif. ,,We hebben in de eerst paar oefenwedstrijden al goed voetbal laten zien, maar er moet zeker nog wat geslepen worden. Feit is wel, dat je met deze selectie Hoofdklasse-waardig bent. Ook als er spelers wegvallen door blessures of schorsingen, kan ik met een gerust hard wisselen. Zwakker worden wij daar dan niet van."

VELDSPEL Dat bleek zeker in de eerste helft tegen FC Lienden, waar het oefenduel het sluitstuk was van de Open Dag. De Kruif kon geen beroep doen op aanvoerder Purrel Fränkel (vakantie), Hans Cooke (blessure) en Dominque Kivuvu (bruiloft), maar bracht een alleszins representatief basisteam op het veld, dat in de beginfase prima speelde. Het leidde weliswaar niet tot echte kansen, maar het veldspel oogde prima. De eerste mogelijkheid was voor Ghandu, maar zijn schot miste kracht. In de slotfase van het eerste bedrijf was de thuisclub nog dichtbij de openingstreffer, maar tot tweemaal toe redde doelman Patrick ter Mate fraai.

SLAGVAARDIG Duno begon ongewijzigd aan de tweede helft, die een stuk minder aantrekkelijk was. Duno miste wat kracht om nog voluit te gaan en ook tal van kleine blessures bij beide ploegen, haalden het tempo en 'het voetbal' uit de wedstrijd. Uiteindelijk bleek de thuisclub toch wat slagvaardiger en kwamen in de slotfase toch verdiend op voorsprong. Eerst was het in de 77e minuut Mo Bendadi die een vrije trap fraai binnen schoot en verdubbelde Jawad Bellahsan de score. Duno kwam (in de 90e minuut) door een doelpunt van Ghandu, nog even terug tot 2-1, maar in de extra tijd bepaalde Nick Hak, met een kopbal, de 3-1 eindstand.

VERTROUWEN ,,We misten na rust duidelijk wat power", vond van Zanten. ,,De kracht om onze stempel ook in de tweede helft te drukken was er niet meer. Dan mis je de bevlogenheid van een Purrel (Fränkel) en de kracht van Hanso (Cooke) en Kivuvu. Maar nuttig was het zeker. Het was ook nu weer een tegenstander van niveau, waartegen we zeker niet zijn weggespeeld. We vertrouwen wat dat betreft zeker in onszelf en gaan met goede moed verder richting het eerste competitieduel."