• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Duno kan verdedigingsmuur Flevo Boys niet slechten

DOORWERTH Duno heeft het eerste duel dat op Hoofdklasse-niveau ooit in Doorwerth is gespeeld, niet in winst kunnen omzetten. Tegen het stugge en lastig te bespelen Flevo Boys, dat evenals de thuisploeg vorig seizoen vanuit de 1e Klasse promoveerde, werd na rust een 0-1 achterstand nog wel omgebogen naar de meer dan verdiende gelijkmaker, maar verder kwam de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif niet. Ook het feit dat de gasten in de slotfase tot een negental waren gereduceerd bracht geen wijziging meer in de stand. Zo bleef het op het eigen Sportpark De Waaijenberg uiteindelijk 1-1.

Dick Martens

Hoewel de Doorwerthse Hoofdklasse-debutant na de 5-2 overwinning, op bezoek bij het Friese Buitenpost, nog wel ongeslagen bleef overheerste na afloop de teleurstelling. Zeker ook bij de Kruif, die toch wel verraste met zijn opstelling. Hij liet, mede in verband wat lichte blessures, maar zeker ook omdat hij nu eenmaal over een kwalitatief zeer sterke selectie beschikt, onder andere aanvoerder Purrel Fränkel, Hanso Cooke, Kevin Sissing en Kevin Sissing buiten de basis-elf. ,,Ik ben niet tevreden met het resultaat, wel met het voetbal dat wij in de beginfase van de eerste helft en in de tweede helft hebben laten zien. Qua inzet en beleving kan ik de jongens niets verwijten, zij hebben er alles aangedaan om de winst nog uit het vuur te slepen. Dat zag je goed bij de gelijkmaker. De bal werd snel uit het doel gehaald, om verder op jacht te gaan naar de winst."

ONGRIJPBAAR Zoals de Kruif al memoreerde startte Duno voor rust prima. Op de prima geprepareerde grasmat, dicteerde de hoofdbespelers hun tegenstander. Vooral nieuweling Christian Gandu was, op de rechtervleugel, bij vlagen ongrijpbaar en kon alleen door overtredingen een halt worden toegeroepen. ,,Juist in die fase hadden we ons moeten belonen", legt de Kruif uit. ,,We hebben een voetballende ploeg, die de combinatie zoekt. Daar houd ik van. Misschien moeten we in dergelijke situatie wat zakelijker spelen, koel de kansen benutten, maar dat zit gewoon niet in de ploeg."

BUITENSPELVAL De situaties waar de Kruif op doelde waren de kansen voor Renzo van Duren en Gandu, maar beiden slaagden er niet in om de prima doelman van Flevo Boys Rodney Rosink, te verschalken. De gasten namen in de slotfase van het eerste bedrijf wat meer initiatieven, maar tot echt grote kansen leidde het niet. En juist toen beide ploegen en de toeschouwers ervan overtuigd waren, dat er met 'de brilstand' gerust ging worden, ging centrumverdediger Civard Sprockel in de fout. De robuuste verdediger wilde de buitenspelval laten 'dichtvallen', maar stapte te laat naar voren en gaf zodoende aanvaller Johan Tiems de kans om zijn ploeg 'in het rustsignaal' alsnog aan de leiding te brengen. Hij faalde niet (0-1).

AANVALLENDE WISSELS Na rust was er eigenlijk maar één ploeg die voetbalde en dat was de thuisclub. Onverdroten ging de ploeg op jacht naar doelpunten, maar de stug verdedigende gasten hielden lang stand, waarbij opnieuw doelman Rosink uitblonk. De Kruif wisselde aanvallend, door Roy Talsma, Purrel Fränkel en Kevin Sissing binnen de lijnen te brengen en ging met drie verdedigers spelen. De tactiek leek, vooral na het inbrengen van Sissing, zijn vruchten af te werpen. De gretige spits zorgde, met nog ruim twintig minuten 'op de klok' bij een van zijn eerste balcontacten voor de gelijkmaker en had even later de pech dat zijn tweede poging rakelings over het doel suisde. Ondertussen was Flevo Boys al gereduceerd tot een tiental, omdat aanvoerder Aran Nijboer tweemaal de gele kaart voorgehouden kreeg, na herhaald commentaar op de leiding van arbiter Marcel Roeleveld. En nadat even later ook Aron Strengholt een vervelende opmerking richting Roeleveld zou hebben gemaakt, kon ook hij (na een directe rode kaart te hebben ontvangen) de kleedkamer op gaan zoeken. Het leek de opmaat te gaan worden voor de toch wel verdiende Duno-zege, maar de thuisclub slaagde er uiteindelijk niet om minimaal een tweede treffer te produceren.

VERDIEND ,,We hadden de overwinning verdiend", vond ook aanvaller Gandu. De snelle, in Congo- Kinshasa geboren vleugelaanvaller kwam dit seizoen over van DSHC. Daarvoor speelde de avonturier onder andere voor FC Groningen, Almere City, het Poolse Zaglebie Sosnowiec en was hij op proef bij NEC. ,,Het was een lastige tegenstander, die ver inzakte. Toch kregen we voor rust al onze kansen en had ik na rust ook nog een mogelijkheid. Maar er is nog geen man overboord hoor. We hebben laten zien waartoe we in staat zijn, hebben een goede selectie, zo goed, dat als er tijdens de wedstrijd gewissel moet worden wij er zeker niet zwakker op worden. Het was jammer, dat zij uit die anderhalve kans die ze kregen ook nog eens scoorden en wij daar in de slotfase, toen zij met negen waren, daar niet meer in slaagden."

Volgende week zaterdag reist Duno af naar Sportpark Mulderssingel in Wezep, waar WHC wacht. De aftrap is om 14.30 uur.