• Dick Martens/BDU

Duno goed uit de startblokken

DOORWERTH Duno heeft ook de eerste wedstrijd na de winterstop winnend afgesloten. In Vaassen werd de lastige uitwedstrijd tegen het als derde geklasseerde VIOS met 0-2 gewonnen. Door dit resultaat lijkt VIOS af te haken in de titelstrijd en is FC Hierden met een achterstand van zeven punten de laatste overgebleven concurrent van de Doorwerthse koploper.

 

Op het kunstgras in Vaassen begon Duno ijzersterk aan de topper in de 2e klasse G. Binnen twee minuten scoorde Shapoul Ali de openingstreffer na fraai voorbereidend werk van Hanso Cooke en Purrel Frankel. In de rest van de eerste helft had Duno een licht veldoverwicht zonder tot grote kansen te komen. In de tweede helft was de thuisploeg een aantal keren gevaarlijk, maar de paal en de sterke doelman Ruben Te Witt voorkwamen de gelijkmaker. Een fraaie individuele actie van Anass Aamri besliste uiteindelijk de wedstrijd. Aamri werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en verzilverde zelf de toegekende penalty: 0-2.

 

Zaterdag ontvangt Duno Blauw Geel.

 

Foto: Duno doelman Ruben Te Witt (midden, op archieffoto) speelde tegen VIOS (V) een prima wedstrijd. Hij werd niet gepasseerd. Duno won het duel uiteindelijk met 0-2.