• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Duel DUNO-AZSV door scheidsrechter gestaakt wegens noodweer

DOORWERTH Het Hoofdklasseduel tussen Duno en AZSV uit Aalten heeft maar een half uur geduurd.  Toen vond scheidsrechter Rik Turk uit Sassenheim het welletjes en dirigeerde beide teams, bij een stand van 0-0, richting kleedkamers. Hevige maartse buien, gepaard gaand met een stormachtige wind, waardoor er takken en parapluis over het veld waaiden, maakten van Sportpark De Waaijenberg tot een scene uit een horrorfilm. Na enige bedenktijd en sombere blikken op de buienradar noopten de leidsman tenslotte het duel definitief te staken. 

Dick Martens

Het bericht werd in de Duno-kleedkamer met meer begrip ontvangen dan in eerste instantie vanuit die van de gasten uit Aalten. Met de wetenschap dat zij in een later stadium (waarschijnlijk op zaterdag 30 maart) nogmaals de reis naar Doorwerth zullen moeten gaan maken, probeerden zij de leidsman te overtuigen, dat zij 'gewoon' verder wilden spelen, temeer omdat het inmiddels weer droog was geworden. Maar Turk bleef bij zijn beslissing, vooral omdat de voorspellingen negatief waren en ook het speelveld inmiddels vrijwel onbespeelbaar was geworden en zeker ook onherstelbaar vernield zou worden als er zou worden doorgespeeld.

VLUCHTEN Beide ploegen hadden de toeschouwers nog geen spectaculair voetbal laten zien. De thuisclub had wel het meeste balbezit, maar kansen vloeiden daar vooralsnog niet uit voort. De gasten waren ook nog niet echt gevaarlijk geweest. Zij leunden op hu hechte defensie en loerden op een uitbraakmogelijkheid, maar die was er nog niet geweest.  Goed voetbal was ook al snel niet meer mogelijk. Praktisch vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Turk gingen de hemelsluizen wagenwijd open en wakkerde de wind aan tot stormachtige proporties. Terwijl de toeschouwers al richting droge kantine vluchtten, volgden beide ploegen niet veel later in gestrekte draf.

NOOIT MEEGEMAAKT ,,Ik heb nog nooit meegemaakt, dat een wedstrijd vanwege de regen is gestaakt", aldus Duno-trainer Jan Oosterhuis. ,, Wel een door onweer. Ik ben het er wel mee eens, dat de scheidsrechter uiteindelijk deze beslissing heeft genomen. Het zou zelfs vaker moeten gebeuren bij dergelijke omstandigheden. Niemand wordt hier vrolijk van, de spelers niet, maar zeker ook de supporters niet. En ook voor het veld is dit beter. Het is al niet top. Als we verder hadden gespeeld, hadden daar voor de rest van het seizoen de naweeën van ondervonden. Het is niet anders." Analyseren was ook wat lastig gezien de korte speeltijd. ,,Ik denk dat er maar een ploeg voetbalde en dat waren wij. Dat liet AZSV ook heel duidelijk toe. Zij zakten ver terug en hoopten op een counter. Dat was een beetje het spelbeeld van die 30 minuten. Meer kan ik er niet van maken."