Doorwerthse Jip Vastenburg loopt persoonlijk record bij Dam tot Damloop

DOORWERTH De Doorwerthse atlete Jip Vastenburg keek na afloop van de Van Dam tot Damloop' met een goed gevoel terug op de door haar geleverde prestatie. Daar liep ze zondag naar een eindtijd van 54,02 op de tien Engelse Mijl, waarmee ze in het vrouewenklassement als achtste eindigde en de eerste Nederlandse atlete was. Ze gaf minder dan een minuut toe op de Oegandese winnares Mercyline Chelangat. ,,Ik ben hier heel erg tevreden over", aldus een stralende Vastenburg na haar finish.

 

TEMPO ,,Ik kon heel goed mee komen met de kopgroep", vervolgt ze haar wedstrijdanalyse. ,,Dat was voor mij eigenlijk ook het meest ideale wedstrijdverloop. Onderweg merkte ik al dat ik het tempo weer een stuk makkelijker aankon dan twee weken geleden bij de Tilburg Ten Miles. Halverwege, na acht kilometer kreeg ik het een beetje lastig. Toch kon ik bij de groep blijven hangen.."

 

SUPERBLIJ En dat hield ze nog tot in de slotfase vol. ,,Tot we twaalf kilometer gelopen hadden. Toen moest ik lossen en dat was toch wel op een wat onhandig moment, omdat we daar net wat meer last hadden van de wind. Maar ik merkte dat ik de cadans goed hoog kon houden en hield de dames mooi in het zicht. Het was strijden tot de finish, maar het pijnlijke en lege gevoel dat ik nu in de benen heb voelt mega goed. Ik ben super blij."