• De overgang naar Doelum en de All Stars zorgden voor de groei van DKOD.

    Dick Martens

Doelum redding voor DKOD

RENKUM Voor korfbalvereniging DKOD is 2018 in vele opzichten een memorabel jaar. Nostalgie en realiteit vochten om waardering en erkenning. In eerste instantie werd er met weemoed afscheid genomen van 'het gras' op Sportpark Wilhelmina in Heelsum, waar ook nog eens het eigen onderkomen, clubhuis De Berk, moest worden verlaten. De club verhuisde Naar Renkum, terwijl voor velen DKOD en Heelsum een zo hechte twee-eenheid was. Toch werden ook de sceptici gegrepen door de uitstraling van het nieuwe onderkomen in- en op 'de voortuin' van het spiksplinternieuwe Multifunctionele Centrum Doelum. Daar speelt de club buiten op een schitterend kunstgrasveld en binnen in een dito hal op een heerlijke ondergrond. Dat alles tezamen legde de club geen windeieren, want het ledenaantal steeg spectaculair.

Dick Martens

GEGROEID ,,We hadden op het moment dat we Heelsum verlieten te weinig leden", blikt Coen Hooijer, al meer dan 30 jaar DKOD'er in hart en nieren en dus ook begaan met het wel en wee van zijn club. ,,Op het moment dat we naar Doelum verhuisden was het enige dat we de leden te bieden hadden, dat je of in het eerste kwam of in de jeugd, een tussenweg was er niet. Op het moment dat je bij de jongste jeugdcategorie en die hebben we nu weer, binnenstapt moet je die ook wat kunnen bieden. DE jeugdafdeling is echt spectaculair gegroeid. Dat heeft alles te maken met onze verhuizing naar Doelum en de energie die wij met zijn allen hebben gestoken in het schoolkorfbaltoernooi."

ALL STARS 2.0 Maar hoewel de jeugd de toekomst heeft en DKOD daar ook vol op inzet, er werd zelfs de keuze gemaakt om geen betaalde selectietrainer meer in dienst te nemen, om zodoende meer financiële armslag voor de jeugdafdeling te kunnen hebben, vindt Hooijer dat je ook weer niet helemaal moet blindstaren op de jeugd. ,,Wat moet de jeugd zonder senioren. DKOD is voor iedereen en dat moet ook als zodanig worden uitgestraald. Dat is mijn trots en mijn DKOD-hart dat dan spreekt. Daarom hebben we de zogenaamde All Stars in het leven geroepen. Dat sloeg aan. Binnen de kortste keren hadden we een grote groep bij elkaar, die ook nog eens aardig kan korfballen. Dat resulteert ook nog eens in nieuwe potentiële vrijwilligers. Het aanstekelijke enthousiasme bracht ook een nieuwe sponsor in, namelijk 'Fysioteam Renkum – Joop Cobussen'. Zijn naam siert de shirts van de All Stars."

Door de inspanningen van Hooijer, die naast DKOD-roerganger ook al bijna vier jaar hoofdtrainer is bij DWS in Kootwijkerbroek, en de mensen die hij in zijn visie 'meetrok' staat er nu een groep van ruim 35 spelers. ,,Mijn doelstelling is en dat heb ik ook keihard uitgesproken, dat er binnenkort ook een tweede team zal staan. Of dat echt het tweede wordt, of een DKOD-midweek zal zijn, maakt mij niet uit. Je moet gewoon weer wedstrijdkorfbal gaan spelen. Ons project, wat ik al eens gekscherend All Stars 2.0 heb genoemd is uit de steigers en staat nu, Maar ook de grootste angst dat we onze identiteit zouden verliezen is echt weg. Toch is als je reëel bent Doelum de redding geweest voor onze familieclub, DKOD."