• SKV speelde met 0-0 gelijk bij Oeken. Trainer Kevin van Veen (op archieffoto) was niet tevreden over het spel, dat zijn ploeg, vooral voor rust, liet zien.

    Dick Martens

Doelpuntloos gelijkspel SKV

WAGENINGEN SKV is de competitie na een wedstrijd met twee gezichten gestart met een gelijkspel. Op bezoek bij VV Oeken speelde de ploeg uit Wageningen ietwat teleurstellend met 0-0 gelijk.

HISTORISCH Na een uitstekende voorbereiding waarin SKV zich na overwinningen op Wageningen (2-1), Kesteren (1-5) en VV Barneveld (3-0) overtuigend als poulewinnaar plaatste voor de volgende bekerronde opende SKV de competitie met een uitwedstrijd tegen VV Oeken.  Voor de thuisploeg een historische wedstrijd: Oeken promoveerde vorig seizoen voor de eerste keer in de clubgeschiedenis naar de derde klasse.

TEGENVALLER Op Sportpark De Overkant in de bossen bij Brummen begon SKV niet overtuigend aan de wedstrijd, maar de ploeg van trainer Kevin van Veen nam na een kwartier het heft in handen. Uitblinker Jermaine Lamers  schoot een vrije trap op de lat en zag een doelpunt om onduidelijke redenen afgekeurd worden. Bovendien kopte de van Bennekom overgekomen Niek van Steenbergen nog op de paal. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en was het aan de sterke doelman Dennis van de Berg te danken dat het uiteindelijk 0-0 bleef. Grootste tegenvaller voor SKV was niet het puntverlies, maar de ogenschijnlijk ernstige blessure van de talentvolle Jermaine Lamers.

STIL Trainer Van Veen. ,,Het was na afloop stil in de kleedkamer, wij waren niet tevreden over de invulling in de tweede helft. In het grootste deel van de eerste helft speelden we uitstekend, met veel tempo en kantwisselingen maar hadden wij pech in de afronding. Na rust hadden we teveel handelingen aan de bal nodig en kwamen we teveel in de duels. Het werd wat grimmiger en we moesten teveel vrije trappen op verkeerde plaatsen weggeven. Het is in ieder geval positief dat we de nul houden en niet met lege handen staan".

Zaterdag speelt SKV thuis tegen Zelos.