• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

DKOD ziet aanval op koppositie mislukken

RENKUM DKOD is er zaterdagavond niet in geslaagd om de koppositie over te nemen van het Keizer Karel. Daarvoor waren de bezoekers uit Nijmegen te sterk en speelde DKOD uitgerekend een van de slechtste wedstrijden van dit zaalseizoen. Daarbij had de ploeg van trainer-speler Jaap Jochems ook nog eens de pech, dat de voorbereiding allerminst gestroomlijnd verliep en dat het met de beslissingen van de scheidsrechter van dienst, Korf de Gidts, op zijn zachts gezegd ook niet best had getroffen. Maar bovenal speelde het Renkumse achttal te zwak om de aanstaande kampioen partij te bieden. Na al bij rust tegen een ruime 7-14 achterstand te moeten aankijken, werd de ongelijke strijd met de uiteindelijke 11-23 nederlaag, nog eens pijnlijk geaccentueerd.

Dick Martens

,,Tegen een dergelijk goede tegenstander moet je 110% procent zijn en ook kunnen geven", legt Jochems de vinger op de pijnlijke plek. ,,En dat lukte ons vanavond bij lange na niet. Natuurlijk zat het ons niet mee. Voorafgaand aan de wedstrijd niet en in de wedstrijd zeker ook niet."

CARNAVALJochems doelde daarbij op de meer dan gebrekkige voorbereiding, die vanwege het carnaval in Doelum drastisch werd verstoord. ,,Mede daardoor hebben we bijna anderhalve week niet fatsoenlijk en scherp kunnen trainen. Ik heb voor de dinsdag nog een oefenwedstrijd proberen te regelen, of ergens een zaal waar we in ieder geval konden trainen. Maar dat lukte helaas niet. Bovendien misten we vandaag ook Gertilde Hooijer, Roy Aarns en Ruben Isarin."

ONDUIDELIJK DKOD begon nog wel gedreven aan de wedstrijd, nam direct de leiding, maar al snel werd er achter de feiten aangelopen, door een gebrek aan scorend vermogen, te zwak verdedigen en de diverse misverstanden binnen de vakken. Daardoor liepen de gasten verder en verder uit en omdat ook scheidsrechter Korf de Gidts in de eindfase van het eerste bedrijf ook af en toe de weg een beetje kwijt was, leek de strijd bij rust al gestreden. ,,Natuurlijk lag het niet alleen aan de scheidsrechter", vond ook Mariëlle Jansen, met haar 30 jaar de meest geroutineerde DKOD-dame. ,,Maar het speelde zeker in een wedstrijd als deze een meer dan grote rol. Hij nam echt vreemde beslissingen waar wij als spelers en ook die van Keizer Karel, het erg lastig hadden. Hij was onduidelijk en inconsequent, daardoor kreeg je ook de vreemdste misverstanden."

PLAATS 2 Na rust verbeterde het spel van DKOD niet wezenlijk en ook de arbitrage niet. Keizer Karel bleef de geboden kansen feilloos benutten, terwijl bij de thuisclub de kansen werden verkwanseld. Zo werd DKOD van een topper tot een tobber en zette de Nijmegenaren een reuzestap richting het kampioenschap van de 3e Klasse D, temeer omdat ook Reehorst '45 de punten had laten liggen. De Edenaren gaan nu samen met DKOD de strijd aan om plaats twee, die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden. Die strijd gaat aanstaand zaterdag al gestalte krijgen als Reehorst '45 in Doelum op bezoek komt.

DRAAD OPPAKKEN ,,Daar moeten we beter voor de dag komen dan tegen Keizer Karel", weet ook Jansen, die overigens geen spijt heeft van haar terugkeer bij DKOD. Ze was alweer vijf jaar gestopt, toen ze begin van dit seizoen een telefoontje kreeg van Jaap Jochems. ,,Toen begon het toch weer te kriebelen. Ik deed nog wel een beetje aan fitness, maar korfballen helemaal niet meer. Mijn vriend, die zelf bij de DKOD-All Stars korfbalt, gaf mij het laatste zetje. Ik ben weer volle bak gaan trainen en voelde mij er goed bij. Ik kende de meeste spelers nog wel en het voelde dan ook direct weer vertrouwd. Ook de resultaten waren goed en dan komt het dubbel hard aan, dat je deze wedstrijd dan zo matig speelt. Maar ik blijf er wel bij, dat deze wedstrijd een betere scheidsrechter verdiende. Dat had ons zeker geholpen. Toch hebben we in andere wedstrijden laten zien, dat we wel degelijk goed kunnen korfballen. Die draad moeten we weer oppakken tegen Reehorst en vol voor die tweede plaats gaan. Dat moet kunnen."

Doelpuntenmakers DKOD: Janneke Koehorst, Stefan Vorage en Derk-Jan Hooijer 3, Demi Gerritsen en Jaap Jochems 1.