• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

DKOD wint na bloedstollende slotfase toch nog

RENKUM DKOD heeft ook het tweede 'zaalduel' in winst kunnen omzetten. Maar de ploeg van trainer-speler Jaap Jochems maakte het zichzelf, tegen het bezoekende SkunK, wel onnodig moeilijk en had 'een zondagschot op zaterdag' nodig om de uiteindelijk 17-16 overwinning te kunnen gaan vieren. Bij rust leidde de thuisclub nog redelijk comfortabel met 10-7.

Dick Martens

De oerkreet van Gertilde Hooijer, na haar beslissende en ook bevrijdende treffer, bevatte opluchting, vreugde en een bevestiging. Opluchting omdat 'de winnende treffer' toch nog op het scorebord kwam. Vreugde, omdat ze zelf loon naar heel hard werken kreeg en de bevestiging dat je nooit op moet geven, ook al leek de winst uit de 'DKOD-vingers' te glippen.

VOORSPRONG Het duel tegen de Nijmeegse studentenclub kwam maar moeilijk op gang. Beide ploegen probeerden wel de score te openen, maar dat lukte pas na ruim zeven minuten, voor de eerste bal door de korf plofte (0-1). Wat volgde was een levendige eerste helft, met de thuisploeg als de wat betere ploeg, wat ook bleek uit de 10-7 voorsprong bij rust.

FENOMENAAL Na rust werd de marge onmiddellijk vier doelpunten voor DKOD en leek een toch vrij eenvoudige overwinning in het verschiet. Maar het Nijmeegse antwoord was even pijnlijk als terecht. SkunK vocht zich met drie achtereenvolgende scores weer helemaal terug in de wedstrijd. En de overrompelde thuisploeg stond erbij en keek erna. Jochems 'vluchtte', bij een 13-12 stand en met nog ruim een kwartier te spelen, haastig in een time-out, waarin hij de ploeg weer op scherp trachtte te zetten. Het leek te zijn gelukt getuige de twee daaropvolgende DKOD-treffers. Maar de opleving was van (te) korte duur. Wat volgde was een meer dan bloedstollende slotfase, waarin strafworpen de scherprechters leken te gaan worden. SkunK kwam, met nog ruim een minuut te spelen, op 15-15, waarna Jochems met zijn benutte strafworp de zege veilig leek te stellen, maar opnieuw toonden de bezoekers veerkracht en brachten de gelijkmaker (16-16) weer op het scorebord. Beide ploegen stelden zich al tevreden met een puntendeling, maar daar dacht Gertilde Hooijer klaarblijkelijk anders over. Haar fenomenale afstandsschot zorgde ervoor, dat de punten toch in Renkum bleven.

COMPLIMENTEN ,,Het was alles of niets", aldus een breed lachende Hooijer, als ze zich uit de juichende kluwen medespelers heeft 'bevrijd'. ,,De hele wedstrijd lukte het afstandsschot niet en was het eigenlijk allemaal 'net niet'. Gelukkig vloog die laatste poging er toch nog in." Opgelucht was Jochems natuurlijk ook. ,,We maakten het ons onnodig moeilijk en moesten daarom verschrikkelijk hard werken om nog tot winst gekomen. Daarin moet ik de ploeg een compliment maken. We zijn blijven knokken. Met natuurlijk het grootste compliment voor Gertilde. Ze zag veel doelpogingen stranden, had enorm veel pech, maar ze bleef het proberen. Anderen zouden denken, 'bekijk het maart. Want het lukt toch niet'. Zo zit Gertilde gelukkig niet in elkaar, haar doorzettingsvermogen bracht ons de uiteindelijke winst."

Doelpuntenmakers DKOD: Jaap Jochems 5, Derk-Jan Hooijer4, Ruben Isarin 3, Roy Aarns, Stefan Vorage, Mariëlle Jansen, Demi Gerritsen en Gertilde Hooijer allen 1.