• Dik Hoegen
  • Dik Hoegen
  • Dik Hoegen
  • Dik Hoegen
  • Dik Hoegen
  • Dik Hoegen

DKOD weer koploper na zege op Huizen

RENKUM DKOD startte het seizoen overtuigend, door de eerste vier wedstrijden 'op rij' te winnen. Aan die winstserie kwam vorige week, na het verlies bij het Arnhemse EKCA een einde. Een voorlopig einde zo bleek zaterdagmiddag, nadat op het eigen kunstgrasveld 'in de voortuin' van MFC Doelum, overtuigend van het bezoekende Huizen was gewonnen. De ploeg van speler-trainer Jaap Jochems leidde bij rust al met 10-6. Die voorsprong kwam na rust niet meer in gevaar. DKOD won uiteindelijk overtuigend met 20-11. Door de zege vooert DKOD de ranglijst van de de 3e Klasse G weer aan.

Dick Martens

,,Ik ben blij dat we vandaag hebben kunnen laten zien, dat het verlies van vorige week een incident was", aldus een tevreden Jochems na afloop. ,,Het was, mede door die scheidsrechterlijke dwaling ins de slotminuut, ook nog eens onterecht, maar dat 'smetje' hebben we tegen Huizen goed korfballend weggepoetst."

NIEUWELING Jochems kon nog steeds geen beroep doen op Rico Derksen, die afgelopen week geopereerd aan zijn enkelbanden is geopereerd en de nog vakantie vierende Derk-Jan Hooijer. ,,Daarom speelden we in een wat andere samenstelling, waarin nieuweling Ruben Isarin een basisplaats had. Hij traint al een week of vier met ons mee. Hij is bij toeval bij ons terecht gekomen."

WELKOME VERSTERKING De voormalig speler van Oranje Wit, waar hij vooral in zijn jeugdjaren op een behoorlijk niveau korfbalde, fietste enige tijd geleden langs Doelum, zag dat daar gekorfbald werd en voelde de 'korfbalkriebels' toch weer opkomen. Hij meldde zich bij DKOD, waar men hem met open armen ontving en waar hij tegen Huizen voor het eerst vanaf de start basisspeler was. ,,Hij is voor ons een welkome versterking en s=deed het vandaag verdienstelijk. Bijzonder was, dat zijn eerste doelpoging direct raak was."

REGIE Hoewel de thuisclub al snel tegen een achterstand aankeek, werd vervolgens de regie stevig in handen genomen. ,,We speelden met prima verdedigende druk en veel aanvallende beleving en beweging. Dat resulteerde vervolgens in een voorsprong van vierdoelpunten (10-6) bij rust. Dat was vooral de verdiensten van het vak dat gevormd werd door Roy Aarns, Mariëlle Jansen, Stefan Vorage en Kim van Breukelen. Ook na rust speelden we prima. Huizen leek even wat terug te gaan doen, maar na wat 'gebrachte energie', de invalsters Demi Gerritsen en Gertilde Hooijer werd er een gat van zes doelpunten geslagen. Die klap kwam Huizen niet meer te boven."

SPELVORMEN Jochems zag in de wedstrijd ook diverse getrainde spelvormen terug. ,,Als je dat dan direct in praktijk kunt brengen en daar ook de nodige treffers uit voort komen is dat genieten natuurlijk. Nu moeten we op deze voet verder gaan. Dat is ook belangrijk richting het zaalseizoen, daar willen we nog constanter worden en pieken. Pieken deden we vandaag, met een score van 20 treffers eigenlijk ook al. We moeten wat dat betreft, maar zo doorgaan."