• Judith Onderstal Fotografie

DKOD verliest inhaalduel en lijdt derde nederlaag op rij

HEELSUM DKOD zit duidelijk in een wat mindere fase. Na nederlagen tegen EKC/Nääs en DKB werd ook het inhaalduel bij hekkensluiter Rheko niet gewonnen. Bij rust leidde de ploeg van trainer-speler Jaap Jochems nog met 6-7, maar na rust ontglipte de Heelummers de winst toch nog. In Rheden werd het uiteindelijk 15-13. Door dit resultaat is de marge tussen Rheko en DKOD nog maar één punt in het voordeel van 'Jochems formatie'.

 

Dick Martens

 

,,We begonnen redelijk aan de wedstrijd", vond Jochems. ,,We speelden goede aanvallen, maar scoorden helaas niet. Dat deed Rheko wel, waardoor we tegen een 4-0 achterstand aankeken. Maar we toonden vervolgens wel karakter en wisten de achterstand om te buigen tot een 6-7 voorsprong bij rust. In de tweede helft speelden we ook weer acceptabel, waarbij vooral de jonge Stefan Vorage geweldig speelde. Hij was echt ontketend. Maar helaas was hij een uitzondering. Te veel spelers en speelsters bij ons speelden onder hun niveau. Dat was jammer, want ik weet zeker, dat als meer spelers bij het niveau van Stefan hadden kunnen aanhaken, dan hadden wij zeker niet verloren."

 

 

SCHERPER Maar de nederlaag kwam er wel degelijk. Toch kijkt Jochems wel weer optimistisch naar aanstaande zaterdag. Dan speelt DKOD eindelijk, na maar liefst vier uitwedstrijden op rij, weer op het eigen 'natuurgras' op Sportpark Wilhelmina. ,,Gelukkig wel. We zijn nu al gebrand om revanche te nemen voor het ondermaats presteren van in de laatste wedstrijden. Hoewel de druk, om niet op de laatste plaats te gaan belanden, wel op de ploeg staat, gaan we er vol voor en ben ik ervan overtuigd dat we tegen Duko (aanvang: 15.30 uur) de punten kunnen gaan pakken. Maar dan zullen we er als ploeg toch wat schepjes bovenop moeten doen, scherper moeten zijn en meer beleving moeten uitstralen."

 

Doelpuntenmakers DKOD: Stefan Vorage 5, Rico Derksen 3, Derk-Jan Hooijer 2, Kim van Breukelen, Roy Aarns en Jaap Jochems allen 1.

 

Foto: Ondanks een ontketende Stefan Vorage (met rugnummer 12, op archieffoto), die in het inhaalduel van DKOD, op bezoek bij hekkensluiter Rheko, maar liefst vijf keer scoorde, ging het duel toch met 15-13 verloren.