• DKOD won overtuigend van Koveni. Het werd in Nieuwegein 15-23. Derk-Jan Hooijer (links op archieffoto) scoorde maar liefst acht keer.

    Dick Martens

DKOD in topvorm, wint voor derde keer op rij

RENKUM In de strijd om de titel in de zaalkorfbalcompetitie van de 3e Klasse D heeft DKOD opnieuw geen fout gemaakt. De ploeg van trainer-coach Jaap Jochems is aan een indrukwekkende serie bezig. Nadat begin januari de punten moesten worden gelaten bij concurrent Reehorst '45, werd er niet meer verloren. De uitzege bij Koveni betekende zelfs de derde overwinning op rij. Het werd in Nieuwegein, na een ruststand van 8-13, uiteindelijk 15-23.

Dick Martens

Dit uiteraard tot volle tevredenheid van Jochems. ,,Het was een beetje vergelijkbaar met vorige week. De eerste 10 minuten waren we aan elkaar gewaagd, daarna lag het initiatief volledig bij ons. Ook na rust openden we weer prima, maar hadden we even een fase waarin we niet tot scoren kwamen, maar wel weer sterk verdedigden en via een eindsprint bouwden we onze voorsprong uit naar een fraaie zege."

LEERMEESTER Tegenstander Koveni, getraind door oud DKOD-er Raymond Soerjonotokoesomo, had voor Jochems nog wel een verrassing in petto. Ook hij begon, evenals de speler-coach van DKOD 'in de basis'. ,,We moesten even schakelen om de dekking op hem te regelen. Uiteindelijk heeft Derk-Jan (Hooijer) die taak op zich genomen en dat prima gedaan. Het werd de pupil tegen de leermeester van weleer. DE pupil werd de duidelijke winnaar. Derk-Jan scoorde in die beginfase maar liefst vier keer. Dat was wel de basis van onze prima eerste helft.

SLOTOFFENSIEF Na rust had de ploeg uit Nieuwegein het betere van het spel en kwam terug tot 13-18. ,,Het was voor mij het sein om Stefan Vorage in te brengen. Hij bracht de energie die wij nodig hadden. Daardoor namen we het heft weer in handen en stelden we onze zege, na een prima slotoffensief veilig (15-23). We lieten zien, dat we over meerdere aanvalsstrategieën hebben en die ook feilloos kunnen uitvoeren."

KRAKERS DKOD heeft, na de indrukwekkende zegereeks, even een 'korfballoze' periode van anderhalve week. ,,Daarna pakken we de draad weer op richting de twee krakers die volgen. Op 9 maart ontvangt DKOD in MFC Doelum de huidige koploper Keizer Karel, een week later komt het Edese Reehorst '45, die samen met DKOD de tweede plaatst deelt, naar Renkum. Eigenlijk had ik liever 'doorgespeeld', omdat we aan een prima reeks bezig zijn en in topvorm zijn. Helaas is dat niet zo en moeten we de scherpte in de trainingen vasthouden."

Doelpuntenmakers DKOD: Derk-Jan Hooijer 8, Roy Aarns 4, Jaap Jochems 3, Janneke Koehorst, Gertilde Hooijer en Ruben Isarin 2.