• DKOD verloor de topper tegen Keizer Karel. In Nijmegen werd het 19-16. Speler-trainer Jaap Jochems (links, op archieffoto) scoorde in dat duel viermaal.

    Dick Martens

DKOD sneuvelt bij koploper Keizer Karel

RENKUM DKOD heeft, op bezoek bij medekoploper in de 3e Klasse D niet voor een stunt kunnen zorgen. De ploeg van trainer-speler Jaap Jochems ging in Nijmegen met 19-16 onderuit en zal in 2019 in de achtervolging moeten worden om de koppositie weer te heroveren. Bij rust was de stand 9-5 voor de thuisclub.

Dick Martens

In de aanloop naar het belangrijke duel werd Jochems geconfronteerd met het feit, dat de ploeg op beide trainingsavonden niet geheel fit en ook nog eens incompleet was. ,,Mede daardoor moest ik ook de vak samenstelling aanpassen", legt Jochems uit. ,,Eigenlijk wil en moet je in een dergelijke topper compleet zijn, mar helaas was dat niet het geval.

WISSELS Toch begon DKOD redelijk aan het duel en kreeg het duel ook wel het aanzien van een topper. ,,Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gingen tot 5-5 gelijk op. Vervolgens werd het van beide kanten een meer tactisch spel, ook door de vele wissels. Hierin was Keizer Karel wat beter, waardoor we bij rust tegen een 9-6 achterstand aankeken." In de rust heb ik weer wat aan de samenstelling 'gesleuteld', waardoor de tactiek voor de tweede helft was, dat een vak vol op heren moest gaan spelen, terwijl het andere vak dat op de dames moest gaan doen. Dat liep goed en we kregen ook voldoende kansen, maar helaas bleef de marge constant twee treffers."

TOPPER In de slotfase leverde het 'alles of niets' offensief ook niet het gewenst resultaat o en moesten de Renkumers zich uiteindelijk neerleggen bij een 19-16 nederlaag. ,,Hoewel we praktisch de hele wedstrijd tegen die achterstand aan hikten, hou ik toch wel een goed gevoel aan de wedstrijd over. We hebben aangetoond in diverse samenstellingen te kunnen spelen, er werd hard gewerkt en iedereen heeft in dienst van het team gespeeld. Misschien had er met een betere voorbereiding en een fittere 'bank' wel wat meer in gezeten. We pakken nu even onze rust, gaan genieten van de feestdagen en pakken dan op 12 januari de draad weer op. Dan beginnen we direct weer met een topper, de streekderby in Ede tegen Reehorst (Aanvang: 15.50 uur).

Doelpuntenmakers DKOD: Jaap Jochems en Janneke Koehorst 4, Stefan Vorage en Derk-Jan Hooijer 2, Demi Gerritsen, Mariëlle Jansen, Gertilde Hooijer en Ruben Isarin allen 1.