• DKOD verloor op bezoek bij RDZ met 13-12. Voor DKOD was Mariëlle Janssen (links, op archieffoto) tweemaal trefzeker.

    Dick Martens

DKOD in slotfase toch nog onderuit

RENKUM DKOD heeft, op bezoek bij RDZ, geen revanche kunnen nemen op de nederlaag die de ploeg van trainer-speler Jaap Jochems vorige week leed tegen titelfavoriet Rheko. Toch had het er in Zeist alle schijn van dat dat wel zou gaan gebeuren. DKOD stond tot in de slotfase telkens op voorsprong, maar juist in die beslissende periode ging het mis voor de Renkumers. Na een ruststand van 8-10, werd het uiteindelijk 13-12 voor Recht Door Zee.

Dick Martens

DERDE PLAATS,,Waar het balletje praktisch in het begin van het seizoen vaak goed viel voor ons, is dat juist in deze fase niet meer het geval", keek Jochems terug op de nipte nederlaag. ,,De hele wedstrijd stonden we voor, maar in de slotfase ging het helaas mis. Door dit resultaat is het bereiken van de derde plaats voor ons het hoogst haalbare. Dat is natuurlijk jammer, omdat je altijd naar het hoogste streeft en er misschien wel wat meer had ingezeten. Maar al met al ben ik met die derde stek ook zeker tevreden."

KILLERSINSTINCT DKOD begon, misschien omdat de ploeg gevrijwaard was van 'promotiedruk', vrij ontspannen aan het duel. Dat resulteerde in een snelle voorsprong, waarna het duel toch meer en meer gelijk opging. Halverwege het eerste bedrijf namen de gasten het initiatie en bouwden een voorsprong van vier doelpunten op (6-10). ,,Op dat moment hadden we de kansen om de wedstrijd al definitief te kunnen beslissen, maar misten we het echte 'killersinstinct', waardoor het bij rust 'maar' 8-10 was en de wedstrijd toch weer helemaal open was."

ONNODIG Maar zo goed als DKOD voor rust speelde, zo matig was het na de thee. ,,We scoorden in de tweede helft maar twee keer en dat is natuurlijk veel te weinig. Maar omdat ook RDZ niet echt goed speelde, hadden we de wedstrijd desondanks gewoon naar ons toe moeten trekken. Helaas gebeurde dat niet en ging het op het einde ook nog mis en verlies je de wedstrijd uiteindelijk onnodig."

Doelpuntenmakers DKOD: Derk-Jan Hooijer 4, Demi Gerritsen, Janneke Koehorst, Mariëlle Jansen en Jaap Jochems allen 2.